vineri, 4 aprilie 2014

10 LECTII INVATATE DIN MAREA CRIZA CARE SUNT VALABILE SI AZI"Pentru a-ti cunoaste viitorul trebuie sa iti cunosti trecutul"

    In timp ce presa principala si guvernele ne asigura ca economia a inceput sa creasca si lucrurile merg din ce in ce mai bine, o simpla plimbare pe strada iti prezinta o realitate diferita. Nivelul somajului este tot ridicat, bancile recupereaza casele de la cei care nu-si mai permit sa-si plateasca ratele, preturile parca cresc in fiecare zi, salarile sunt din ce in ce mai mici.

     Dupa ce am citit carti si ziare despre marea criza ecocomica, am vazut filme si am citit jurnale ale celor care au trait in acea perioada, am hotarat sa va impartasesc 10 fapte despre marea criza care se potrivesc de minune si in prezent.1. Marea criza economica nu s-a intamplat peste noapte.

2. Presa creaza panica si haos, iar reportajele lor senzationale creaza incertitudine pe piata.

3. Sa fi sarac era asa comun in acea perioada incat era considerat normal.

4. Investirea timpului si energiei in gradinarit si cresterea animalelor (pui si vaci) a ajutat foarte mult la recuperearea increderii de sine.

5. Munca si atitudinea de întreprinzător a facut ca situatia grea sa fie mai tolerabila.

6. Conservarea mancarii era un lucru foarte important daca vroiai sa mananci tot anul.

7. Pretul tuturor produselor crestea aproape zilnic.

8. Faradelegile erau in floare. In afara de hotii obisnuiti, vecinii au inceput sa fure de la vecini orice: de la animale pana la mancare si unelte.

9. Cu toate acestea, au inceput sa apara eroi gen "Robin Hood" in locuri neasteptate pentru a ajuta si hrani oamenii. 

10. Familiile au invatat sa se descurce si sa se bucure cu ajutorul unor hobby-uri care nu costau nimic.


  Cu toate acestea, trebuie sa ne intiparim in minte ca nu tot viitorul va fi oasanda si jale. Prin cunoasterea greselilor facute in trecut trebuie sa ne creem un viitor mai bun.Un comentariu:

  1. Crizele au fot provocate intentionat ,s-au manipulat si inca se manipuleaza oameni .Cum se face ca in criza prospera corporatiile ?Cum se face ca de fiecare data criza aduce cu ea durere pt prosti si numai beneficii pt cei cu bani ?O sa sspuneti a au dat faliment banci (dar o banca n-are cum sa dea faliment) nici o problema ca nu s-au inchis ci noi prostii prin guvernele noastre de paie a trebuit sa platim bancilor falimentare cu varf si indesat .De ce daca eu care am o afacere mica (sa zicem )si dau faliment nu plateste statul?De ce când obanca da faliment , indiferent cat e de mare sau mica statul isi asuma raspunderea ?Nu vi se pare ca totul e o prostie enorma pe care o inghitim zi de zi?

    RăspundețiȘtergere