luni, 10 martie 2014

UN GRUP DE STUDENTI AU INVENTAT UN PURIFICATOR DE APA CARE VA REVOLUTIONA ACCESUL LA APA POTABILA!!!
        Un grup de studenti de la Univeristatea Virginia au dezvoltat un nou mod de a purifica apa care, spun ei, va revolutiona calitatea apei pentru milioane de persoane din tarile in curs de dezvoltare. Inventia se numeste "Madi Drop" sau, "Picatura Madi" in romana. Testarea pe terne va incepe luna aceasta in Africa de Sud.

         Ce este "Madi Drop"? Foarte simplu: este un disc ceramic infuzat cu argint. Cand acesta este scufundat in apa, ionii de argint, care sunt atomi cu sarcina electrica, sunt eliberati si purifica apa. Testele efectuate pana acum la universitate au indicat o apa foarte curata!

     
       De unde vine numele de "Madi Drop"? Ei bine cuvantul "madi" inseamna "apa" in dialectul Tshivenda din provincia Limpopo din Africa de Sud. Deci pe scurt: "Picatura de apa".                  
 "Ideea nu este de a dezvolta o tehnologie foarte avansata care omoara efectiv bacteriile si agentii patogeni. Este despre a face o tehnologie ieftina, usor de utilizat, adaptata pentru oamenii din tarile aflate in curs de dezvoltare, care nu au foarte multe resurse."
        Expertii in apa au declarat ca testele din urmatoarea perioada vor fi determinante in vederea stabiliri daca "Madi Drop" este intradevar revolutionar. Maggie Montgomery care lucreaza la Organizatia mondiala pentru sanatate, a explicat ce ar trebuie sa dezvaluie testele:
"Cat este convenabil, apa nu are niciun gust ciudat, ce se intampla cand se epuizeaza discul."
         Aceasta este o idee extraordinara, imaginati-va o piatra cu proprietati magice pe care o o bagi in sticla cu apa, iar aceasta devine purificata si potabila. Si imaginati-va ca aceasta piatra va costa probabil foarte putin. Dar, nu cumva studentii omit sa ne spuna ceva? Spre exemplu daca acel disc de ceramica contine argint, nu ar fi posibil ca el sa contina si busuioc? Iar acest lucru ce ne spune? Ne spune ca studentii nu au revolutionat nimic ci doar au produs fara sa vrea Agheasma, adica apa sfintita.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu