joi, 13 martie 2014

SITURILE SI MONUMENTELE STRAVECHI SUNT TOATE ALINIATE PE ASA NUMITUL "ECUATOR ANTIC"
        Intrati in Google Earth si trageti o linie intre Insula Pastelui si Platoul de la Giza si extindeti acea linie in jurul globului. Veti fi probabil la fel de uimiti ca mine cand va veti da seama ca pe acea linie se aliniaza multe dintre cele mai faimoase si misterioase situri antice.


         Localizate aproximativ pe aceasi linie (sau la o distanta de maxim 30 km) veti gasi: Insula Pastelui, Liniile Nazca, Machu Picchu, Sacsayhuaman, Templul de la Amun, Platoul Giza, Petra, Persepolis si Mohenjo-Daro. Toate acestea fiind situri arheologice stravechi legate de cele mai vechi culturi cunoscute.

         Bazat pe aceasta observatie ma intreb daca locatia acestor situri este o pura coincidenta. Admit ca, intradevar multe alte situri foarte cunoscute nu se regasesc pe aceasta linie, dar totusi mi se pare ciudat si ma intriga faptul ca unele atat de importante sa se gaseasca pe acest "ecuator alternativ" data fiind distanta enroma dintre ele. Intre Insula Pastelui si Mohenjo-Daro sunt nu mai putin de 20000 km!!!

       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu