joi, 20 martie 2014

PREOTII BUDISTI BINECUVANTEAZA APA CU GANDURI BUNE. UITATI-VA CE SE INTAMPLA


   Este din ce in ce mai clar ca, constiinta este direct corelata cu lumea noastra materiala. Numeroase studii stiintifice au demonstrat ca putem influenta  direct lumea materiala cu ajutorul constiintei. Un exemplu este multitudinea de dosare declasificate recent, in care se vorbeste despre fenomenele parapsihologice. De exemplu, experimentele guvernelor, care dezvaluie cum fiintele umane sunt capabile sa indoaie obiecte fizice doar cu ajutorul mintii. Un alt exemplu bun este cunoscut sub numele de "experimentul celor 2 fante". Acest studiu a descopeit ca factorii asociati constiintei, cum ar fi: meditatia, experienta si atentia concentrata au o influenta asupra lumii materiale. Alt exemplu foarte potrivit este Efectul Placebo, care demonstreaza ca putem sa ne transformam starea cu ajutorul credintei.


      Desigur, multa lume sugereaza ca nu exista dovada stiintifica pentru corelatia dintre constiinta si lumea materiala. Totusi sunt numeroase studii facute de experti, oameni de stiinta si institutii academice de pe toata planeta. Pentru cei care doriti sa vedeti aceste studii aveti o lista aici.

       Prin aceasta introducere, doar am vrut sa clarific ca intentiile si constiinta umana se coreleaza cu lumea materiala. De ce nu este acest lucru un subiect de investigat la toate universitatile din lume este curios. Implicatiile pe care aceste informatii le-ar avea asupra multor domenii ale societatii ar fi uriase. De exemplu pentru medicina.

     Cunoscand faptul ca intentiile si constiinta noastra pot modifica lumea materiala conduce la o credibiltate mai mare a unui studiu facut de oamenii de stiinta ai Institutului de Stiinte Noetice.
        Studiul a examinat rolul intentilor si al credintei asupra dispozitiei in timp ce bei ceai. A explorat daca consumul de ceai "tratat" cu intentii bune, poate avea un alt efect asupra dispozitiei fiecaruia fata de consumarea ceaiului netratat. 
    "In fiecare seara, pentru 7 zile consecutive, voluntarii si-au inregistrat starea de spirit utilizand chestionarele POMS. In zilele 3, 4 si 5 fiecare participant a consumat ceai maroniu dimineata si dupa masa. Un grup ales la intamplare a baut fara sa stie, ceai tratat cu intentii bune de 3 calugari budisti; celalalt grup, tot fara sa stie, a baut acelasi ceai, doar ca "netratat". In ziua 6 fiecare persoana participanta la studiu a indicat ce tip de ceai a crezut ca a baut."
           189 de adulti au participat la studiu, care s-a desfasurat pe parcursul unei intregi saptamani, pentru a reduce fluctuatiile starii fiecaruia. Cei care au baut ceai "tratat" au aratat o crestere mai mare a dispozitiei decat cei care au baut ceai netratat. Mai interesant este faptul ca, dispozitia celor care au crezut ca au baut ceai tratat a fost mult mai buna decat a celor care nu au crezut. Autorii au remarcat ca increderea celor care au baut ceai "tratat" a fost direct corelata cu dispozitia lor, dar doar daca chiar au baut ceai "tratat".

            Cum putem aplica aceste concepte in viata de zi cu zi?

          Putem sa le aplicam prin mai multe feluri. Inainte sa mancam, sau sa bem apa, sa gandim pozitiv, sa punem dragoste si intentii bune in ce bem sau mancam, sa fim recunoscatori. Intentiile si emotiile din spatele consumului au un impact mai mare decat ati crede. Priviti aici ce pot produce gandurile si intentiile asupra structurii apei. 
        De asemenea putem aplica aceste concepte asupra sanatatii noastre, la fel ca efectul placebo. Dar ideea la care vreau sa ajung este: avem puterea, prin intentii, rugaciune, constiinta sau cum vreti dvs sa o numiti, sa recladim lumea. Acest lucru a inceput sa se intample deja - un aspect al constiintei este perceperea, cum percepem lumea. De-a lungul istoriei noastre, perceperea adevarului a fost intr-o continua schimbare. Noi descoperiri si multe altele sunt responsabile pentru schimbarea perceptiei noastre.

           Suntem o rasa, dar suntem lasati sa credem ca suntem diferiti. Acest lucru incepe sa se schimbe, din ce in ce mai multi oameni realizeaza ca nu apartin unei tari, unei secte ci apartin planetei Pamant, si suntem o singrua rasa umana.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu