vineri, 28 martie 2014

O ASISTENTA DEZVALUIE CELE MAI COMUNE REGRETE PE CARE OAMENII LE AU PE PATUL DE MOARTE    "Oamenii evolueaza enorm cand ajung sa se confrunte cu propria lor mortalitate. Am invatat sa nu subestimez niciodata capacitatea cuiva de a evolua. Unele schimbari sunt de-a dreptul fenomenale. Fiecare experimenteaza o varietate de emotii intr-un timp foarte scurt: negare, frica, manie, remuscare, mai multa negare, si la final acceptare. Fiecare pacient si-a gasit pacea interioara inainte de a pleca pe drumul vesnic.
      Cand ii intreb daca au unele regrete sau daca ar fi facut ceva diferit in viata, unele teme comune ies mai mereu la suprafata:


1. Imi doresc sa fi trait viata dorita de mine nu viata la care s-au asteptat ceilalti de la mine.

     Acesta este cel mai frecvent regret. Cand oamenii  realizeaza ca viata lor este aproape terminata si privesc inapoi la ea, este usor sa vezi cat de multe vise au ramas neimplinite. Majoritatea oamenilor nu au onorat nici macar jumatate din visele lor si au ajuns la finalul vietii sa realizeze ca acest lucru este din cazua decizilor pe care le-au luat sau nu le-au luat.
      Este foarte important sa incerci sa onorezi macar o parte din vise de-a lungul drumului, caci din moment ce sanatatea incepe sa te lase este prea tarziu. Sanatatea aduce o libertate pe care multi nu o realizeaza decat cand e prea tarziu..

2. Imi doresc sa nu fi muncit atat de mult.

     Acesta este un regret care vine in special de la barbati deoarce pentru generatiile mai vechi ei sunt cei care aduceau o paine in casa in timp ce nevestele erau in mare parte casnice. Ei si-au pierdut copilaria, tineretea si compania partenerei de viata muncind. 
      Daca iti simplifici viata si faci alegeri constiente de-a lungul drumului, este posibil sa nu ai nevoie de un castig atat de mare precum crezi, iar prin crearea unui spatiu mai mare in viata ta vei deveni mai fericit si mai deschis spre noi oportunitati, unele mai potrivite pentru noul tau stil de viata.

3. Imi doresc sa fi avut curajul sa imi exprim sentimentele.

     Multa lume isi exprima sentimentele in ideea de a mentine o pace cu ceilalti. Ca rezultat, se multumesc pentru o existenta mediocra si niciodata nu devin ce sunt cu adevarat capabili sa devina.
      Nu putem controla reactiile celorlalti. Totusi, chiar daca la inceput lumea nu reactioneaza cum ai vrea la schimbarea ta de atitudine, pana la urma faptul ca ai vorbit onest, va conduce relatia la un nivel mult mai sanatos. Ori asta ori va elibera relatia nesanatoasa din viata ta. In orice fel tu ai castiga.

4. Imi doresc sa fi stat in contact mai mult cu prietenii mei.

      De cele mai multe ori, nu reazlizeaza cu adevarat beneficiul prietenilor vechi decat in ultimele saptamani din viata. La finalul vietii realizeaza ca cel mai important lucru sunt persoanele si nu bunurile materiale pe care le-au strans si din cazua carora s-au indepartat de cei mai vechi prieteni. La asta se rezuma ultimele saptamani din viata: la dragoste si relatii.

5. Imi doresc sa fi incercat sa fiu mai fericit.

      Acesta este un regret surprinzator de comun printre muribunzi. Multi nu realizeaza decat la final ca fericirea este o alegere. Cand esti pe patul de moarte, nu mai conteaza ce gandesc altii despre tine. Ce minunat ar fi sa poti zambi din nou.
      Viata este o alegere. Este VIATA TA. Alege constient, alege inteligent, alege onest, alege fericirea."

articol scris de Bronnie Ware


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu