joi, 13 martie 2014

MISTERIOSUL MONOLIT DE LA ASUKA NARA SI NAVA DE PIATRA DE 800 DE TONE DE LA MASUDA!            Aceste anomalii merg mult in trecutul indepartat si nestiut al Japoniei. In zona de pe teritoriul localitatii Asuka cativa megaliti sculptati in granit, a caror origine este complet nestiuta au fost descoperiti. Cine i-a construit, de ce si cum...? Pana in ziua de azi acesti megaliti raman un mister absolut. Cel mai mare si cea mai neobisnuita piatra sculptata este Masuda-noiwfune (piatra nava de la Masuda). Piatra sculptata, care se afla langa varful unui deal din Asuka este de 11 metri in lungime, 8 in latime si 4,7 in inaltime si cantareste nu mai putin de 800 de tone. Partea de sus a pietrei este complet aplatizata si pe ea se gasesc 2 gauri de 1 metru patrat sapate si o linie de creasta care este paralela cu ambele gauri. La baza sunt niste crestaturi in forma de grilaj despre care se crede ca ar explica procesul prin care constructorul a resusit sa aplatizeze partile laterale.
Acesta este un bolovan misterios numit "Ishi no Hoden" Dimensiuni:. 6.45 m Latime, Inaltime 5.7m, Adâncime 5.45 m. Tradus mot a mot, "ishi" înseamnă "piatră", "no" înseamnă "a", "Hoden" înseamnă "bijuterie" .
       Cum au reusit stramosii japonezilor de azi sa sculpteze granitul, una dintre cele mai dure pietre de pe Terra? Astazi se foloseste diamantul pentru a taia bucati de granit, iar din ce se stie in antichitate uneltele erau prea primitive pentru o astfel de treaba.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu