miercuri, 4 decembrie 2013

GENERATIILE URMATOARE VOR FI MAI SANATOASE!!

       Cum ar fi ca, copiii nostrii sa nu mai fie nevoiti sa umble prin spitale cu cine stie ce boli greu de identificat sa nu mai aibe probleme grave de sanatate niciodata, iar organele lor sa se regenereze in mod natural in caz de nevoie. Ei bine, desi in momentul de fata pare un lucru iesit din filmele SF, New Genetics  promite sa schimbe genele defectuoase ale generațiilor viitoare prin introducerea de gene noi in subiectii actuali.

       Un nou raport de cercetare care a aparut in Jurnalul online FASEB, arata ca introducerea de material genetic nou printr-un vector viral în sperma de soareci duce la prezența și activitatea acestor gene în embrionii care rezultă. Acest nou material genetic este, de fapt moștenit, prezent și funcționează prin intermediul a trei generatii de soareci testate. Aceasta descoperire -dacă ar fi folosita cu succes la oameni - ar putea duce la o nouă frontieră în medicina genetică în care bolile și tulburările sunt vindecate în mod eficient, iar noi atribute umane, cum ar fi regenerarea organelor, ar putea posibile.


    "Tehnologia transgenica este un instrument extrem de important pentru cercetarea toate tipurile de boli la om și animale , precum și pentru înțelegerea problemelor cruciale în biologie", a declarat Anil Chandrashekran, Ph.D., autorul studiului de la Departamentul de Stiinte clinice veterinare la Royal Veterinary College din Marea Britanie. Pentru a atinge aceste rezultate, Chandrashekran si colegii sai au folosit lentivirusi pentru a genera animale transgenice, prin intermediul liniei de germeni de sex masculin.

    "Utilizarea spermei modificate pentru a introduce material genetic are potentialul de a fi un progres major, nu numai in cercetarile viitoare, ci si in medicina umană", a declarat Gerald Weissmann, MD, redactor- sef al Jurnalulu  FASEB. "Aceasta facilitează dezvoltarea de modele de animale transgenice, și poate duce la beneficii terapeutice pentru oameni la fel de bine. Daca suntem capabili de a modifica sperma pentru a îmbunătăți starea de sănătate a generațiilor viitoare, s-ar schimba complet noțiunile noastre de "medicina preventiva."

      
Photobucket

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu