marți, 10 decembrie 2013

POLITIA DIN TAILANDA INTOARCE ARMELE SI SE ALATURA PROTESTATARILOR!!!       La începutul acestei săptămâni în Thailanda, a avut loc o întorsătură șocantă de evenimente. Avand ordine de a hărțui și a bloca protestatarii, polițiști în schimb au cedat la revolta pașnică de si au renuntat a castiile si baricadele lor, ca un semn de solidaritate. Protestatarii adunati au explicat că scopul lor este de a distruge masina politică a fostului prim-ministru Thakskin Shinawatra, care este acuzat de corupție pe scară largă și de abuz de putere. 
       

      In prezent, prim-ministrul Tailandei este, Yingluck Shinawatra, sora lui Thakskin și este văzută ca o marionetă a fratelui ei. Într-o mișcare de răsturnare a guvernului Shinawatra, protestatarii aveau planificata devastarea Biroului de Poliție Metropolitan Bangkok. Acest act a fost conceput și condus de liderul protestului , Suthep Thaugsuban. Dar ce a facut politia a surprins pe multi. Intoarcearea armelor și unirea cu protestatarii marchează un punct de cotitură în proteste și un potențial de schimbare a puterii. Este un act de inspiratie pentru oamenii legii de a lua inițiativa și a se ridica în picioare pentru ceea ce este drept.


         Pe cand aparatorii legii din Romania vor lua exemplu omologilor lor din Tailanda? Ce s-ar intampla daca la Pungesti, in loc sa bata protestatarii, jandarmii l-i s-ar alatura in lupta impotriva Chevron? Ce s-ar intampla daca jandarmii s-ar la protestele din Bucuresti ale tinerilor "ecoanarhisti" impotriva proiectului de la Rosia Montana? Sunt intrebarii la care vreau cu nerabadare sa aflu raspunsul. Ar fi fapte care ne-ar ajuta sa scapam de clasa politica corupta.
           
Photobucket

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu