marți, 3 decembrie 2013

CALATORIA IN TIMP ESTE POSIBILA!! OAMENI CARE AU REUSIT-O!!!!
      Primul caz de calatorie in timp apare in literatura si anume in epopeea hindusa Mahabharata. Kakudmi și fiica lui frumoasa, Revati, au călătorit pana la curtea zeului Brahma pentru a primi sfaturi cu cine ar trebui să se căsătorească Revati. După ce a ascultat niște muzică, Brahma le spune că timpului trece diferit în împărăția sa și că, deși ei au simtit ca au trecut doar cateva momente in realitate pe Pamant au trecut mii de ani. Când Kakudmi și Revati se întoarc acasă, ei descoperă că sunt primii calatori in timp.


    
        Rip Van Winkle

  Celebrul erou al nuvelei lui  Washington Irving a întâlnit un străin în pădure și a băut o parte din whiskyul sau. Apoi s-a prabusit beat iar cand s-a trezit a realizat ca au trecut 20 de ani in timp ce dormea​​. În afară de a experimenta cea mai rea mahmureala din lume, Rip Van Winkle are, de asemenea, distincția de a fi "persoana" care a pus ideea de călătorie în timp în mintea publicului.     

        Albert Einstein
    
     Teoria relativității speciale lui Albert Einstein este cel mai apropiat lucru pe care il avem cu adevarat despre călătoriea în timp. Teoria spune că, dacă un om călătorește departe de fratele său geaman, cu viteza aproape de viteza luminii, atunci când se întoarce (de asemenea, cu viteza aproape de viteza luminii),  va găsi că fratele lui geamăn a îmbătrânit mai mult decât el. Pentru că toate procesele - chimice, biologice, mecanice, etc - sunt limitate de viteza luminii, imbatranirea biologica a geamanului călător ar încetini la fel ca ceasurile de la bordul vehiculului în care se călătorește.


     Anne Moberly și Eleanor Jourdain
   
    În 1901, Anne Moberly și Eleanor Jourdain (din poza), directorul respectiv directorul adjunct, al Colegiului St Hugh din Oxford, au raportat că au alunecat accidental înapoi în timp. În timp ce vizitau un castel mic din zona Versailles, femeile s-au trezit dintr-o dată ca se afla în timpul Revoluției Franceze, unde au vazut si interactionat cu oameni care credeau ele, se aflau la curtea Mariei Antoaneta. Cele două femei au  publicat  povestea lor, in cartea intitulata: O Aventura      Un bărbat în Liverpool, Anglia
      
      Bold Street din Liverpool a castigat destul de multa reputația recent. Mulți oameni au afirmat că în timp ce se aflau pe stradă au fost brusc transportati înapoi la anii 1950 și '60. Potrivit unui raport numit "pe marginea timpului" de Tim Swartz, un om ce mergea pe jos de-a lungul Bold Street a alunecat înapoi în timp in anii 1950. Când sa întors în propriul lui timp, el a relatat ca avazut numele mai multor magazine din anii 50.Calator in timp in filmul lui Chaplin 

O femeie filmata afara la premiera filmului lui Charlie Chaplin "Circul" din 1928 a convins mulți oameni că calatoria in timp este reala. Femeia neidentificată ține mâna la ureche și vorbește cu cineva, cu toate că nimeni nu este în apropierea ei. Dar stati - nu au existat telefoane mobile in 1928! Ar putea această femeie să fie un călător în timp ce comunica cu contemporanii ei prin intermediul telefonului mobil?
VonHelton Vampirul calator in timp

Cunoscut doar ca VonHelton, această figura enigmatica sugerează că ar putea fi parte vampir si afirmă că este 100% călător în timp. El a furnizat dovada brevetului sau de călătorie în timp prin alinierea side-by-side de fotografii cu el însuși incepand într-un studio din 1857 in Anglia, cu opriri în 1916  in Franța, 1945 Berlin, și se încheie în zilele moderne, în fața unui steag american. Este el, de fapt, un călător în timp? Sau este "gena vampir" care-l ține nemuritor?


Pasko Kuzman 

Pasko Kuzman este un arheolog macedonean ale carui rezultate sunt considerate extrem de importante în domeniul său - oh, și el este, de asemenea, un călător în timp auto-proclamat. Poartă mai multe ceasuri de mână pe un braț, care, spune el il ajuta sa calatoreasca prin timp: unul îl duce înapoi la epoca bronzului și epoca neolitică, unul îl duce în viitor, iar al treilea este "Uita-te arheologii", "care îl avertizează de prezența aurului. Ar putea fi faima sa arheologica din cauza ca de fapt, a vizitat trecutul?
BONUS: C. E. Alden

In 1906, ziarele au anunțat inventarea "telefonului de buzunar." A fost inventatorul Charles E. Alden venit din viitor?Photobucket

Un comentariu: