vineri, 19 octombrie 2012

LIDERII MONDIALI IMPING PLANETA CATRE PRABUSIREA ECONOMICA!! Europa, în pragul unei CATASTROFE FINANCIARE.Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .


Photobucket 

       
Ieşirea Greciei din zona euro, urmată de părăsirea uniunii monetare şi de alte state din sudul Europei, ar avea un impact de 17.000 miliarde euro asupra economiei mondiale, cu o recesiune globală care ar lovi inclusiv Statele Unite şi China, potrivit unui centru de cercetare german, citat de CNBC. În ciuda avertismenteleor, mai mulţi oficiali şi economişti au îndemnat şi îndeamnă încă Grecia să părăsească zona euro.Studiul, realizat de Prognos la cererea centrului Bertelsmann, analizează patru scenarii în care Grecia intră în încetare de plăţi pe datoria suverană.

În cea mai pesimistă variantă, fondurile pentru susţinerea statelor cu probleme pur şi simplu s-ar epuiza. Ar urma ieşirea Greciei, Spaniei, Italiei şi Portugaliei din zona euro, situaţie care ar determina recesiune globală şi un cost, până în 2020, de 17.200 de miliarde de euro al PIB însumat pentru 42 de economii dezvoltate.

"În cifre, impactul ar fi cel mai puternic în Franţa - 2.900 miliarde de euro, Statele Unite - 2.800 de miliarde de euro, China - 1.900 miliarde euro şi Germania - 1.700 miliarde euro", arată studiul.

Mulţi analişti speculează când şi nu dacă Grecia va părăsi zona euro, însă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, preşedintele BCE, Mario Draghi, şi şeful Eurogroup, Jean-Claude Juncker, şi-au exprimat repetat sprijinul pentru statul elen în ultimele luni.

"Pe lângă consecinţele economice severe, o astfel de recesiune ar pune o presiune puternică asupra structurilor sociale şi politice din mai multe state. În special în cele care părăsesc uniunea monetară, însă şi în altele", se arată în studiu.

Criza datoriilor suverane a început în Grecia, după ce o revizuire masivă a deficitului bugetar a cauzat temeri investitorilor cu privire la sustenabilitatea datoriei statului. Criza s-a extins la Portugalia, Irlanda şi Spania, cu impact economic sever în zona euro, Uniunea Europeană şi la nivel global.

Un comentariu:

  1. www.informatii-noutati.blogspot.ro
    modul asta de viata de a trai pe datorie ne va duce la distrugere....sa vedem ce vom face din 2013 cand trebuie sa dam banii la F.M.I si in afara de asta sa fim si pe zero...o sa facem credite ca sa platim alte credite...

    RăspundețiȘtergere