joi, 16 august 2012

MOLDOVA APROAPE DE UNIREA CU ROMANIA?!!! Document OSCE : Transnistria in Moldova , Moldova in Romania si Romania in Europa !!! SHARE !!
Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .

Photobucket


  


     Astazi a aparut in presa din Rusia un document intocmit de conducerea irlandeza a OSCE si semnat de catre Nina Ștanski prin care se prezenta varianta democratica la rezolvare a crizei Transnistrene.

    Astfel se preconizeaza ca pana la sfarsitul anului in Transnistria sa aibe loc alegeri parlamentare democratice iar provincia sa se alipeasca din nou Republicii Moldova.
Astfel, precizeaza documentul, se va restabili dreptul international si se va respecta integritatea si suveranitatea Republicii Moldova.

     Acelasi document subliniaza ca Transnistria va urma sa fie condusa direct de la Chisinau dar in stransa corelare cu cei de la Tiraspol, zona urmand a beneficia de un statut special.
Specialistii considera ca documentul a fost intocmit sub directa supraveghere a Uniunii Europene si a Romaniei, fiind unul pregatitor in vederea reintegrarii Moldovei in vedere perspectivei Europene sau Romanesti a acesteia.

      Conform unor surse interne ale Uniunii Europene in cadrul unuia din Consiliile din 2010 s-a discutat ca pana in 2015 sa se obtina in Moldova premizele existentei unei democratii capabile sa fuzioneze cu Romania si a integrarii astfel in Europa. Se pare ca se prefera varianta Unirii cu Romania in fata celei de integrare Europeana pentru a plasa problemele de acomodare catre statul roman, unul deja functional in mediul European. De asemenea se pare ca Rusia, contra unor concesii comerciale, a fost de acord cu aceasta situatie.

    Se pare ca intre NATO-EU si Federatia Rusa exista o intelegere realizata in timpul summitului de la Bucuresti si prin care aceasta accepta acest lucru, inclusiv retragerea trupelor rusesti de pe teritoriul suveran al Moldovei , totul in schimbul renuntarii aspiratiilor Europene si NATO ale Ucrainei .


ALATURATI-VA SI PAGINII:


Un comentariu:

  1. De unde atata entuziasm? Documentul este un FALS!
    A declarat-o Per Enerud, purtătorul de cuvânt al Misiunii OSCE în Moldova. Asa ca linistiti-va, rusii nu cedeaza asa usor!

    RăspundețiȘtergere