miercuri, 25 iulie 2012

Wartorn 1861-2010: Eroi cu vieţi distruse
Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Filmul documentar “Wartorn 1861-2010″, realizat de James Gandolfini şi Sheila Nevins şi regizat de John Alpert şi Ellen Goosenberg Kent, înfăţişează drama prin care trec veteranii de război americani din cauza stresului post-traumatic şi a problemelor mintale produse de tragediile la care au asistat în timpul războiului. Wartorn 1861-2010 atrage atenţia asupra rănilor invizibile pe care le lasă conflictele armate. Acest film documentar se bazează pe poveştile personale ale soldaţilor americani ale căror vieţi au fost distruse de ororile de pe câmpul de luptă, în diferite perioade ale istoriei SUA, începând de la Războiul Civil până la războaiele din Irak şi Afghanistan.
Suferind de stres prost-traumatic, soldaţii americani întorşi de pe front duc vieţi chinuite. Stresul post-traumatic este o anxietate severă care se dezvoltă după expunerea la evenimente care cauzează traume psihologice pe care individul nu este capabil să le suporte. Manifestările stresului post-traumatic includ retrăirea traumelor prin flashback-uri sau coşmaruri, evitarea stimulilor asociaţi cu trauma şi tulburări de somn sau hipervigilenţă. Simptomele durează o perioadă lungă de timp şi afectează profund viaţa socială şi profesională a celor care suferă.

Vizionare traile film documentar Warton 1861-2010: Eroi cu vieţi distruse

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu