miercuri, 25 iulie 2012

Utopia impusă – Regimul comunist în România
Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Regizat de Marius Th. Barna, acest film documentar este o mărturie și o trecere în revistă a perioadei comuniste din România. Simboluri precum carnetul de partid, cravata de pionier, dar și povești despre frica de Securitate și viața sexuală pictează tabloul unei vieți sumbre, în care libertatea de exprimare era doar un vis.
Filmul se bazează pe mărturiile unor istorici, cercetători și artiști, precum Stejărel Olaru, Marius Oprea, Doina Jela, Ion Bogdan Lefter, Cristian Pârvulescu, Dan Bittman, Ioan Gyuri Pascu, Mircea Diaconu sau Vlad Ciobanu, care au trăit și au lucrat în timpul regimului comunist.
Lipsurile îndurate permanent, sărăcia cruntă, imposibilitatea de afirmare individuală, opresiunea Partidului Comunist Român și dictatura lui Nicolae Ceaușescu sunt privite prin ochii unor oameni care au încercat, sub aceste auspicii, să-și construiască o carieră și o viață normală.

Vizionare online film documentar Utopia impusă – Regimul comunist în România

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu