miercuri, 25 iulie 2012

Soluţii locale pentru o dezordine globală
Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Cu titlul original “Solutions locales pour un desordre global”, acest film documentar francez a fost realizat de Coline Serreau. În antiteză cu “dezordinea globală” a agriculturii industriale intensive, filmul prezintă “soluţii locale” pentru o agricultură ecologică şi sustenabilă.
Printre aceste soluţii se numără livrarea directă a produselor agricole crescute local către consumatori, dar şi înfiinţarea de bănci de seminţe pentru a conserva diversitatea de plante şi renunţarea la seminţele modificate genetic impuse de companiile multinaţionale.
Rezultatul ar fi un sol mai sănătos, care nu conţine îngrăşăminte chimice şi pesticide. Filmul încearcă să treacă dincolo de documentarele ecologiste clasice, oferind şi soluţii pentru criza globală a alimentaţiei. Realizatoarea a călătorit peste tot prin lume pentru a sta de vorbă cu oameni care pun în aplicare propriile soluţii pentru a duce o viaţă îmbelşugată fără a dăuna mediului.

Vizionare online film documentar subtitrat Soluţii locale pentru o dezordine globală

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu