vineri, 13 iulie 2012

Ortodoxia – din imperiu în imperiu


Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la aceeasi adresa.Va multumim!


 
Înființată după Marea Schismă din 1054, care a divizat lumea creștinismului în două, Biserica Ortodoxă domină Balcanii și Rusia, și are peste 150 de milioane de credincioși la nivel mondial. Acest film documentar se concentrează pe lupta de secole a ortodoxiei de a supraviețui.
După zilele sale de glorie în Imperiul Roman de Răsărit, a stat chiar în calea expansiunii musulmane, a fost trădată de cruciații catolici, a fost confiscată de țarii ruși, s-a aliat cu tirania și a fost amenințată cu dispariția sub comunismul sovietic.
Deci ce este ortodoxia și care e secretul longevității ei? Acestea sunt întrebările la care încearcă să răspundă acest documentar realizat de BBC și care face parte dintr-o serie de filme dedicate istoriei creștinismului.

Vizionare online film documentar subtitrat Ortodoxia – din imperiu în imperiu

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu