miercuri, 25 iulie 2012

O viaţă de român în Spania
Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Au plecat din ţara lor şi au lăsat în urmă tot ce aveau pentru un trai mai bun. Au renunţat la prieteni, uneori chiar la familie, pentru a munci în străinătate şi pentru a trăi visul Occidental.
Milioane de români au luat, în anii 2000, drumul Vestului având asupra lor doar o valiză şi un vis. Acest film documentar le este dedicat lor. Inspirat de filmul „Un franco, 14 pesetas”, care urmărea vieţile imigranţilor spanioli din urmă cu 50 de ani, filmul „Un euro, 3,5 lei” arată viaţa imigranţilor români plecaţi în Spania pentru a-şi face un rost.
Documentarul este regizat de Carlos Iglesias şi a fost prezentat în mai multe şcoli din Spania ca material didactic, pentru a-i ajuta pe localnici să înţeleagă mai bine fenomenul imigrării. Filmul prezintă mai multe interviuri cu români din Spania, atât poveşti de succes, cât şi poveşti cu un final mai puţin fericit.
Cum trăiesc, cum văd viitorul şi de ce au plecat din ţara lor toţi imigranţii români: acestea sunt răspunsurile pe care încearcă să le dea acest documentar.

Vizionare online film documentar subtitrat Un euro, 3.5 lei

 

Un Euro, 3.5 de lei(Documentar despre romanii din Spania)

Vezi mai multe video din incredibil

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu