miercuri, 18 iulie 2012

LOTERIA ROMANA A DAT FALIMENT !

Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..

Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .


 
            Mă întreb cât de prost manager poţi să fii să aduci în prag de insolvenţă o companie ce activează într-o industrie care efectiv înfloreşte în România? Amârât şi resemnat îmi dau însă seama că nu “incapacitatea managerială” este motivul pentru care o companie care ar trebui, şi ar putea, să facă profituri uriaşe – pe care să le verse în bugetul statului … se află pe urmele Hidroelectrica.
 
             Este vorba de Loteria Română! Iar întrebarea este – de ce nu sunt urmăriţi de DNA, Parchet şi/sau Procuratură managerii care s-au perindat pe la conducerea companiei în ultimii 20 de ani, şi care n-au făcut nimic pentru a scăpa societatea de contractele păguboase?

        Imaginaţi-vă o companie care zilnic încaseaza sute de mii de lei în schimbul unor hârtii. O companie care prestează servicii folosite de mai mult de jumătate din populaţia României. O companie care este practic un MONOPOL de stat – deoarece nici o altă societate nu poate presta toate activităţile acesteia. O companie cu o reţea impresionantă de reprezentanţe în toată ţara – până aproape de cel mai ascunt cotlon din munţi. O companie care pentru această reţea aproape că nu plăteşte chirii – deoarece cea mai mare parte a spaţiilor i-au revenit în mod automat imediat după anii ’90 când societăţile de stat s-au transformat în societăţi pe acţiuni.

         Vorbim de o companie care face rulaj de milioane bune de euro în fiecare săptămână.
Este vorba de Loteria Română – care, potrivit directorului … se află în pragul insolenţei. Primul gând a fost: cum drak să dea faliment Loteria, care pune în circulaţie nişte hârtii, pe care încasează milioane bune de euro lunar, vânzând românilor iluzia îmbogăţirii peste noapte.Primul răspuns ar putea fi “prostul management” – pentru că ştim că “statul este un prost administrator” … dar cât ai fi de prost, nu poţi efectiv să aduci în faliment o afacere dintr-un domeniu în care toate celelalte afaceri – dar toate fără excepţie prosperă. Este de ajuns să vezi cum casele de pariuri şi de jocuri de noroc apar ca ciupercile (mai ceva ca sediile de bănci în perioada de boom) … ca să realizezi că fie şi prost bătut în cap să fii, nu poţi aduce în faliment o astfel de companie.

     Explicaţia este mult mai simplă:
“El a adaugat ca “marea buba” din situatia financiara a Loteriei este contractul .“Potrivit contractului (n.a: incheiat cu un grup de firme din Grecia), grecii incaseaza 70% din veniturile nete ale Loteriei pe segmentul jocurilor de videoloterie, iar compania ramane cu 30%, din care se scad cheltuielile de exploatare a aparatelor. Practic, incasam mai putin de 30%. Contractele au fost semnate in 1992-1993 pe o perioada de 10 ani si reinnoite pe inca 10 ani cand au expirat. Aceste contracte paguboase, prin clauzele incluse, nu prea pot fi denuntate”, a spus Ghita. (Dan Alexandru Ghita – noul director al Loteriei)

     Intrebarea care se naste acum este … “ce drak au pazit directorii din ultimii 20 de ani? De ce nu-i cauta “organele”?”

         Dar mai important este un alt lucru: Cazul Loteria Romana – arata inca odata, cu varf si indesat (desi nu cred ca mai era nevoie!) care sunt motivele pentru care politicienii – insemnand PARLAMENTARI, MEMBRII DE PARTIDE si MEMBRII AI GUVERNULUI … au amanat si continua să amâne PRIVATIZAREA COMPANIILOR DE STAT!Păi fară astfel de companii pe mână – de unde drak să mai ia ei şpăgi, comisioane şi contribuţii pentru campaniile electorale?

PS Cine sunt foştii directorii ai Loteriei, şi în mod special aş fi curios să ştiu cine a fost director la momentul reîinoirii respectivelor contracte prin 2002-2003?

2 comentarii:

  1. Contractul a fost semnat de Nicolae Cristea,grecii iau 70% plus 18% mentenanta si service,deci loteria ramane cu 12% din care isi scade cheltuielile.Dar de softul care pe piata costa 300€ si a fost cumparat de Gh Benea cu 1,7 mil de euro ce zici ???? E greu sa dai faliment cu asa manageri ????

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonimule gresesti, in primul rand nu s-a cumparat nici un soft, oricum pentru linistea ta nu exista soft de 300 euro pentru o companie de asemea marime dat nu ai de unde sa stii ca de, a fost doar o cerere de oferta pe e-licitatii si s-a oprit. In alta ordine de idei pacanelele nu aduc decat o parte (cred ca sub 30%) din cifra de afaceri a Loteriei si chiar si asa cum is nu is in pierdere ci doar un profit f. mic fata de cat ar putea sa fie. Banii ii mananca tot statul prin profit de 25% la castiguri, prin cele 40% din incasari ecc. Clar ca sunt si contracte umflate sau fara sens dar nu reprezinta decat o mica parte din adevaratii bani scursi din Loterie. Acuma nu se doreste dacat privatizarea sau mai exact concesionarea drepturilor spre societati. Da romanul simplu de unde sa inteleaga ...

    RăspundețiȘtergere