vineri, 13 iulie 2012

Descifrând misterul vieții


Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la aceeasi adresa.Va multumim!


 
Acesta este este un film documentar extrem de bine documentat și convingător, care te va face să îi îndemni până și cei mai încăpățânați apărători ai științei să îl vadă. În 1859, Charles Darwin publica Originea Speciilor, în care susținea că toate formele de viață de pe pământ sunt produsul unui proces natural unidirecționat care implică timpul, întâmplarea și selecția naturală. De la Darwin încoace, biologii s-au bazat pe aceste procese de fiecare dată când s-au referit la originea ființelor vii.
Astăzi, însă, această abordare este mai contestată ca niciodată. Descifrând misterul vieții este povestea savanților contemporani de top care propun o idee nouă și extrem de puternică: teorie designului inteligent. Făcând apel la animații computerizate de ultimă generație, documentarul te transportă în interiorul celulei vii, pentru a explora sisteme și mașini care poartă inconfundabilul semn al creației inteligente. Descoperi în acest documentar mecanismele motorului rotativ bacterial, o minunăție microscopică ce se învârte cu 100.000 de rotații pe minut.
În nucelu, ajungi să explorezi minunea ADN-ului, o moleculă în spirală ce stochează instrucțiuni pentru construirea componentelor esențiale ale fiecărui organism viu. Acesta face parte dintr-un sistem de procesare a informației biologice mai complex și mai puternic decât orice rețea de calculatoare. Documentar examinează mecanismele din spatele organismelor vii cu o asemenea putere, încât ar putea fi în măsură să revoluționeze modul nostru de înțelegere a  vieții. Și să descifreze misterele originii sale.

Vizionare online Unlocking the Mysteries of Life cu subtitrare

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu