miercuri, 25 iulie 2012

America urii – Panterele negre
Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Panterele negre sau Partidul panterelor negre este o organizație revoluționară de stânga a cetățenilor de culoare din Statele Unite ale Americii. Organizația a fost activă din 1966 până în 1982 și a devenit cunoscută pe plan național sau internațional pentru implicarea în mișcarea Black Power și în politica SUA din anii ’60 și ’70.
Fondată în Oakland, California, de Huey Newton și Bobby Seale, organizația avea ca scop apărarea cartierelor negre de brutatlitatea poliției, combaterea rasismului și apărarea drepturilor persoanelor de culoare. Liderii ei sunt cunoscuți pentru doctrina lor socialistă și comunistă. Declinul organizației a venit odată cu scindarea ei: o parte din membri se implicau în guvernarea locală și în serviciile sociale, iar o altă parte se afla în conflict constant cu poliția, recurgând la violențe.
Astfel, măcinată de conflicte interne, organizația s-a destrămat în 1982. Mai târziu, în Dallas, Texas, s-a format un alt grup, denumite Noul Partid al Panterelor Negre. Acest film documentar pătrunde în interiorul organizației, scoțând la iveală un grup radical, implicat în activități ilegale, ai cărui membri se consideră războinici.

Vizionare online film documentar subtitrat America urii – Panterele negre

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu