luni, 18 iunie 2012

Planeta la control – Nucleul Pământului


Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la aceeasi adresa.Va multumim!


 
Am cutreierat oceanele și am cucerit cei mai înalți munți. Am pășit chiar și pe Lună și ne-am construit o nouă casă în spațiu. Dar când vine vorba de ceea ce zace sub noi, abia am început să „săpăm”. Peste 99% din planeta Pământ rămâne neexplorată, propria noastră planetă rămâne un mister pentru noi. Este oare posibilă o călătorie spre centrul Pământului, așa cum și-o imagina scriitorul Jules Verne? Format dintr-un amestec de fier și nichel, încălzit la temperaturi de 4.000-5.000 de grade Celsius, nucleul Pământului cântărește 31,5% din masa totală a planetei noastre.
El se situează la o adâncime de aproximativ 6.000 de kilometri de scoarța terestră. Cea mai îndrăzneață expediție spre centrul Pământului a ajuns doar la 1,5 kilometri adâncime, iar acest demers pare încă de domeniul science fiction. În acest film documentar, specialiști în domeniu ne ajută să cunoaștem mai bine ce se află în interiorul planetei, dar și să înțelegem ce ar presupune o expediție științifică spre nucleul Terrei.

Vizionare online film documentar subtitrat Nucleul Pământului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu