luni, 18 iunie 2012

(UPDATE: Shimon Peres ameninta: Timpul pentru Iran a EXPIRAT !) Iran si cele 6 puteri mondiale se reintalnesc astazi (Luni) la Moscova pentru o noua sesiune de discutii. Eternele discutii...


Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la aceeasi adresa.Va multumim!


UPDATE  

               Preşedintele Israelului, Shimon Peres, avertizează că "timpul Iranului a expirat" şi că actuala situaţie, în care regimul islamist de la Teheran continuă programul nuclear, "poate conduce la un război", conform unui interviu acordat pentru CNN,in cadrul discutiilor de la Moscova.

    Întrebat dacă discuţiile organizate la Moscova pe tema programului nuclear iranian pot oferi rezultate, Peres a răspuns: "Nu sunt sigur că vor fi rezultate, din două motive. În primul rând, poporul iranian nu este suficient de serios. În al doilea rând, ei cred că pot sabota coaliţia construită de preşedintele Barack Obama. Iranul reprezintă un pericol real". "Cred că timpul a expirat pentru că ei continuă să construiască bomba atomică. Continuă să facă lucruri care intră în contradicţie cu prevederile ONU. Construiesc arme nucleare şi fac provocări. Timpul Iranului începe să expire", a avertizat Peres, citat de CNN.

  Iran si puterile lumii se intalnesc astazi (luni) la Moscova pentru o noua serie de discutii pe marginea programului nuclear iranian,incercandu-se astfel evitarea unui razboi in Orientul Mijlociu,razboi care pare tot mai aproape,conform diplomatiei .

     Cele sase puteri,SUA,China,Rusia ,Germania,Marea Britanie si Franta,incearca sa convinga Iranul sa-si opreasca programul de imbogatire a uraniului,al carui scop se suspecteaza ca este producerea de arme nucleare.Iranul insa cere ,pe cealalta parte,ridicarea embargoului economic impus de SUA si UE precum si recunoasterea de catre Occident a dreptului iranian de a avea tehnologie nucleara civila.Conform specialistilor,si aceasta sesiune de discutii de la Moscova se vor termina fara rezultat.

  Programul nuclear Iranian se bazeaza pe 6 locatii de baza . Cea mai mare parte a uraniului folosit de iranieni este extras din minele de la Yazd,la Teheran si Isfahan se afla doua reactoare de prelucrare a uraniului,la Busher se afla reactorul de producere a apei usoare,la Arak ,reactorul pentru apa grea,iar la Natanz reactorul pentru imbogatirea uraniului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu