duminică, 24 iunie 2012

Fuziunea la rece: focul din apă


Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la aceeasi adresa.Va multumim!


 
La 23 martie 1989, doi chimiști renumiți de la Universitatea din Utah, Martin Fleichmann și Stanley Pons, au făcut un anunț care a creat controverse în lumea academică. Aceștia susțineau că o celulă de sticlă plină cu apă grea, dotată cu un catod de paladiu, putea produce, la trecerea unui curent electric slab, extrem de multă energie calorică. Aceștia afirmau că reacția de bază trebuie să fie una de natură nucleară, similară celei ce are loc în stele. Astfel, “focul de apă”, așa cum a fost denumit, nu putea proveni dintr-o reacție chimică obișnuită, în experiment nefiind implicați agenți chimici, în afara apei, considerată a fi inertă din acest punct de vedere. De asemenea, nivelele energetice raportate le depășeau cu mult pe cele ale unor reacții clasice, chimiștii considerând că prin această descoperire au identificat o nouă sursă energetică a viitorului. Acest film documentar, narat de James Doohan, interpretul lui Scotty din serialul SF Star Trek, ne arată ce s-a mai întâmplat în domeniul controversat al fuziunii la rece după anunțul făcut de ce doi chimiști.

Vizionare online Fuziunea la rece: focul din apă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu