vineri, 4 mai 2012

Wikileaks – Dosarele secrete ale războiului din Irak


MERGI LA DOCUMENTARE
Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la aceeasi adresa.Va multumim!

“Iraq’s Secret Files” este un documentar online subtitrat despre crimele comise de armata americană în timpul războiului din Irak, dar și în timpul ocupației. Pelicula a fost realizată de reporterii emisiunii Dispatches, de la postul de televiziune britanic Channel 4, pe baza unor documente puse la dispoziție de Wikileaks.
Cele aproape 400.000 de rapoarte secrete publicate de Wikileaks în octombrie 2010 sunt documente din timpul războiului și ocupației americane din Irak din perioada ianuarie 2004 – decembrie 2009. Rapoartele dau detalii despre evenimentele la care au participat sau au fost martori militarii americani și scot la iveala orori pe care guvernul SUA a încercat să le ascundă de-a lungul timpului. Rapoartele deconspirate vorbesc despre peste 100.000 de victime irakiene înregistrate în această perioadă. Acest film nu face parte din categoria documentarelor interzise, însă cu siguranţă scoate la iveală informaţii incomode pentru cei care conduc lumea.

Vizionare film documentar online subtitrat Wikileaks – Dosarele secrete ale războiului din Irak

 


Vezi mai multe din Documentare, Science & Tech pe 220.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu