marți, 1 mai 2012

PROTOTIPUL BigDog , ROBOTUL CARE NE INDICA NIVELUL TEHNOLOGIC MILITAR LA CARE SE AFLA SUA IN ACEST MOMENT !!!













Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la aceeasi adresa.Va multumim!

          BIgDog este "masculul alfa" al robotilor din cadrul institutului Boston Dynamics.Este un robot-greu de teren care poate merge si urca ,fiind capabil sa duca la bun sfarsit sarcini dificile. Robotul este propulsat de un motor cu actionare hidraulica.BigDog are patru picioare articulate precum un animal , cu elemente conforme pentru a absorbi şocul şi de a recicla energia de la o etapă la alta. BigDog este de marimea unui caine de talie mare, de aproximativ 3 metri lungime, 2,5 metri înălţime şi cântăreşte 240 kg.

      BigDog are un computer incorporat care raspunde de un multitudine de senzori precum si de locomotia acestuia.Sistemul computerizat al robotului controleaza navigarea dar si analizeaza cumulum de forte din fiecare secunda ,astfel asigurandu-se contactul cu pamantul intr-un mod echilibrat.Prototipul mai este dotat cu un giroscop si cu un sistem de vizionare video.Alţi senzori se concentreze pe starea internă a BigDog-ului, monitorizarea presiunii hidraulice, temperatura uleiului, funcţiile motorului, incarcarea bateriei şi altele.

     In cadrul testelor realizate pana acum,s-a constatat ca BigDog poate rula cu 10 km/h ,poate urca pante de până la 35 de grade, merge în moloz, urcă drumuri noroioase sau inzăpezite ,poate merge prin apă, şi poate purta o sarcină de 150 kg.BigDog a stabilit recordul absolut pentru cea mai lunga distanta parcursa fara alimentare de un vehicul cu picioare (20 KM).Scopul final este de a dezvolta un robot care poate merge oriunde pot merge oamenii si animalele.Programul este finanţat de către Tactical Technology Office, de la DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency).

      Iata asadar la ce nivel de dezvoltare in robotica se afla americanii in acest moment.Nu stiu dumneavoastra,insa eu sunt fascinat si mi se par incredibile aceste imagini si informatii.Daca aceste cercetari se fac public,ganditi-va cu ce se ocupa oamenii de stiinta americani in secret...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu