vineri, 4 mai 2012

Piramida deşeurilor – Conspiraţia uzurii morale planificate


MERGI LA DOCUMENTARE
Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la aceeasi adresa.Va multumim!

Acest film documentar subtitrat, în original “The Light Bulb Conspiracy”, a fost lansat în 30 noiembrie 2010 la o televiziune norvegiană. Realizatoarea Cosmina Dannoritzer demonstrează, argumentat, ceea ce noi numim “uzura morală planificată”. Documentarul combină investigaţia cu imaginile de arhivă şi începe prin a arăta cum, în anii ’20, un cartel secret a pus la cale limitare duratei de viaţă a becurilor incandescente mult sub capacităţile tehnice ale acestora. Prin acest plan, firmele îşi asigurau profitul pe termen lung, menţinând nevoia constantă a populaţiei de a achiziţiona becuri.
Potrivit realizatoarei filmului, această conspiraţie continuă şi în zilele noastre şi implică şi tehnologia avansată, precum iPod-urile, şi a devenit o practică de afaceri pe care se bazează întreaga economie modernă. Economiştii şi ecologiştii consideră de că dezvoltarea societăţii actuale este nesustenabilă pe termen lung şi că uzura morală planificată trebuie să ia sfârşit având în vedere că este imposibil să existe un consum nelimitat de resurse pe o planetă ale cărei resurse sunt limitate. Acest documentar prezintă şi o analiză a cercetătorilor care încearcă să salveze atât economia, cât şi planeta.

Vizionare online film documentar subtitrat Piramida deşeurilor

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu