miercuri, 9 mai 2012

Picasso


MERGI LA DOCUMENTARE
Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la aceeasi adresa.Va multumim!

Un film documentar online subtitrat despre viaţa şi opera lui Pablo Picasso, pe numele său complet Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso.
Artistul s-a născut pe 25 octombrie 1881 în Malaga (Spania) şi a trăit majoritatea vieţii în Franţa. Unul din cei mai celebri şi apreciaţi artişti ai tuturor timpurilor, Picasso a fondat mişcarea cubistă în pictură şi a contribuit la dezvoltarea multor altor stiluri.
Artistul a demonstrat încă de mic un imens talent artistic, pictând în stil realist în perioada copilăriei şi adolescenţei. În prima parte a secolului XX, şi-a schimbat stilul, experimentând diverse teorii, tehnici şi idei. Printre cele mai faimoase tablouri semnate de Picasso se numără „Les Demoiselles d’Avignon, Guernica, ce are ca temă bombardarea oraşului Guernica de către germani în timpul Războiului Civil Spaniol.
Picturile sale celebre au adoptat succesiv mai multe stiluri. Înainte de 1901, Picasso a adoptat stilul realist, urmând apoi „perioada albastră”, „perioada roz”, perioada cu influenţe africane, cubismul, clasicismul şi suprarealismul. Aflaţi mai multe despre biografia lui Picasso din filmul de mai jos.

Vizionare online film documentar subtitrat Picasso

 

Puterea artei:Picasso(Documentar)

Vezi mai multe video din diverse

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu