vineri, 4 mai 2012

Hiroshima


Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la aceeasi adresa.Va multumim!


A fost momentul definitoriu al secolului 20 – miza științifică, tehnologică, militară și politică a primului atac atomic din lume. Acest film documentar-dramă încearcă ceea ce niciun alt film nu a reușit până acum: să arate cum este să treci printr-o explozie nucleară, milisecundă cu milisecundă. Concentrându-se pe perioada de trei săptămâni dintre primul test nuclear din New Mexico și atacul propriu-zis cu bomba atomică, acest film documentar își transpune audiența în camera unde au fost luate deciziile politice cruciale;
  • La bordul lui Enola Gay, în zborul ce va intra în legendă;
  • În interiorul bombei, la momentul exploziei;
  • Pe străzile Hiroshimei când iadul se dezlănțuie.
Povestiri paralele se întretaie, descifrând evenimentele din ambele perspective, japoneză și americană, și scoțând la lumină tensiunile și conflictele din acțiunile și mințile celor care făceau atunci istorie. Efectele speciale recreează realitatea misiunii – inclusiv din inetriorul bombei – iar înregistrările de arhivă redau urmările oribile ale atacului.

Vizionare online Hiroshima cu subtitrare

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu