joi, 3 mai 2012

Documentar - Goţii sălbatici


Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la aceeasi adresa.Va multumim!


     Filmul documentar „Goţii sălbatici” face parte dintr-o serie de filme narate de Terry Jones, care prezintă istoria Romei Antice din perspectiva barbarilor. O combinaţie rară de cercetări istorice şi charisma şi umorul lui Terry Jones fac din acest documentar un film esenţial pentru pasionaţii de istorie.
Acest al doilea episod al seriei, „Goţii sălbatici”, prezintă o faţă mai puţin cunoscută a acestui popor. Scriitorii romani ne-au lăsat moştenire o imagine a barbarilor din nord – germanii, dacii şi goţii: primitivi păroşi, necivilizaţi. Terry Jones ne arată că popoarele barbare din nord nu doar că nu erau nişte sălbatici brutali, ci erau foarte admirate în Roma pentru capacităţile lor de luptă.
Ele au devenit cruciale pentru apărarea Imperiului Roman şi au devenit, mai târziu, la fel de romane ca romanii îşişi. Celelalte episoade ale seriei dedicate barbarilor sunt „Celţii primitivi”, „Barbarii inteligenţi” şi „Sfârşitul lumii”. Consultant în realizarea lor a fost profesorul Barry Cunliffe, de la Oxford University.

Vizionare online film documentar subtitrat Goţii sălbatici

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu