joi, 3 mai 2012

Documentar - Dinastia regală a României


Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la aceeasi adresa.Va multumim!


     Dinastia regală a României, care face parte din familia Hohenzollern-Sigmaringen, a fost întemeiată pe 10 mai 1866 de regele Carol I. Familia își are originile în orașul Sigmaringen, situat în zona munților Pădurea Neagră, în apropiere de izvoarele Dunării. Din această dinastie a făcut parte și Wilhelm I, împărat al Germaniei.
Cele mai marcante personalități ale familei regale române au fost Carol I și regina Elisabeta, regele Ferdinand și Regina Maria, regele Carol al II-lea și regina Elena, dar și regele Mihai și regina Ana.
De-a lungul istoriei, membrii familiei au trecut prin momente dificile, precum cele două războaie mondiale, regele Mihai I, care a urcat pe tron la vârsta de 18 ani, fiind forțat să abdice pe 30 decembrie 1947. Acest film documentar reflectă istoria Casei Regale a României, de la înființare și până la proclamarea României ca “Republică Populară”.

Vizionare online film documentar Dinastia regală a României

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu