joi, 3 mai 2012

Documentar - Dictatura lui Ion Antonescu


Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la aceeasi adresa.Va multumim!


    Acest film documentar, producţie a Vertical Film (1996), este o biografie a mareşalului Ion Antonescu, ilustrată cu imagini din arhivele naţionale de film. Ion Antonescu s-a născut pe 2 iunie 1882 la Piteşti şi a deţinut, de-a lungul vieţii, funcţii importante în Armata română, dar şi în politică şi diplomaţie.
În timpul Primului Război Mondial Antonescu a fost şeful secţiei de operaţii a Marelui Cartier General al Armatei, apoi a ocupat funcţia de ataşat militar la Londra şi Paris, comandant al Şcolii Superioare de Război, şef al Marelui Stat Major şi ministru de Război. Din 4 septembrie 1940 până în 23 august 1944 a ocupat funcţia de prim-ministrual României. El a decis intrarea României în cel de-al Doilea Război Mondial de partea puterilor Axei, bazându-se pe promisiunile lui Hitler că teritoriile româneşti cedate în 1940, la presiunea Germaniei, vor fi retrocedate.
După încheierea războiului, Antonescu a fost judecat de Tribunalul Poporului de la Bucureşti, iar la 17 mai 1946 a fost găsit vinovat de crime de război şi condamnat la moarte, pedeapsă executată la închisoarea Jilava la 1 iunie 1946.
Urmăreşte şi documentarele:
Execuţia mareşalului Ion Antonescu (+ scene din proces) - Un film documentar despre execuţia lui Ion Antonescu, dar şi cu imagini de arhivă din timpul judecării mareşalului.
Antonescu şi România între ’40 şi ’44 - Un film documentar despre viaţa politică din România condusă de regimul Antonescu.

Vizionare film documentar online Dictatura lui Ion Antonescu

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu