sâmbătă, 5 mai 2012

Cum a supravieţuit Cuba crizei petrolului
ss


MERGI LA DOCUMENTARE
Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la aceeasi adresa.Va multumim!

Filmul documentar online subtitrat, cu titlul original „The Power of Community – How Cuba Survived Peak Oil”, este rezultatul unei călătorii a realizatorilor Faith Morgan şi Pat Murphy în Cuba în 2003. Documentarul spune povestea naţiunii cubaneze în timpul crizei petrolului din 1990.
Atunci, după căderea Uniunii Sovietice, Cuba şi-a pierdut jumătate din importurile de petrol, economia Cubei fiind la pământ. Acea perioadă este numită de cubanezi „Perioada specială”: din lipsă de petrol, mica ţară a trecut de la ferme mari sau plantaţii şi de la pesticide şi fertilizatori bazaţi pe combustibil fosil la ferme mici, organice, trasformând societatea din una puternic industrializată într-o economie sustenabilă.
Cuba a devenit, astfel, un exemplu de ţară care a reuşit să traverseze cu succes peste o situaţie cu care ne vom confrunta toţi mai devreme sau mai târziu: diminuarea resurselor de combustibil fosil.

Vizionare online film documentar subtitrat Cum a supravieţuit Cuba crizei petrolului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu