miercuri, 9 mai 2012

Codul Voynich


MERGI LA DOCUMENTARE
Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la aceeasi adresa.Va multumim!

Manuscrisul „Voynich” este cel mai misterios manuscris din lume: este o carte plină de desene şi înscrisuri pe care nimeni n-a reuşit să le descifreze până acum.
Se crede că lucrarea a fost realizată în secolul al XV-lea, dar autorul şi limbajul în care a fost redactată rămân necunoscute. De-a lungul anilor, manuscrisul vechi a fost studiat de o mulţime de criptografi profesionişti şi amatori, inclusiv de spărgători de coduri americani şi britanici.
Nimeni nu a reuşit, însă, să descifreze ce vrea să spună manuscrisul Voynich. În 2009, cercetătorii de la Universitatea din Arizona au datat hârtia manuscrisului cu Carbon 14, rezultatele arătând că lucrarea a fost creată între 1404 şi 1438.
În acest film documentar subtitrat, oameni de ştiinţă, dar şi experţi în coduri vorbesc despre misterul „Codului Voynich”.

Vizionare online film documentar subtitrat Codul lui Voynich

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu