vineri, 18 mai 2012

CELEBRA TEORIE GAIA, APROAPE CONFIRMATA !! PAMANTUL ESTE UN ORGANISM VIU CARE PROTEJEAZA VIATA !


Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la aceeasi adresa.Va multumim!

În anii '70, James Lovelock şi Lynn Marguli susţineau că procesele fizice şi biologice de pe Terra se întrepătrund în aşa fel încât se formează un sistem capabil să se auto-regleze, aproape "conştient de sine". Cartea lor a devenit o lucrare clasică, iar ideea că Pământul ar fi un sistem chimic uriaş, aproape de structura unui "organism", persistă până în ziua de azi, chiar dacă nu a fost dovedit niciodată că ar fi reală. Acum, însă, un element chimic, sulful, ar putea să le permită oamenilor de ştiinţă să îşi dea seama dacă planeta este sau nu "vie". Ipoteza Gaia nu susţine că Pământul ar fi cu adevărat "viu", ci că toate organismele vii de pe suprafaţa lui şi mediile lor înconjurătoare sunt legate între ele formând un "sistem" care menţine condiţii optime pentru viaţă. Una dintre predicţiile teoriei lui Lovelock a fost că ar trebui să existe o compoziţie de sulf făcută de organismele din oceane care ajunge în aer şi apoi pe pământ. Acum, oamenii de ştiinţă înceaercă să testeze această teorie şi să dovedească existenţa a cel puţin unei părţi din "sistemul" Pământ. Harry Oduro, de la Universitatea din Maryland, a creat un aparat pentru depistarea şi măsurarea mişcării sulfului prin organismele oceanice, prin atmosferă şi pe pământ în feluri care ar putea confirma sau infirma controversata teorie Gaia. Sulful, al zecelea cel mai răspândit element în Univers, se regăseşte în mulţi compuşi organici şi neorganici, circulă permanent şi joacă roluri foarte importante atât în ceea ce priveşte climatul, cât şi în privinţa sănătăţii organismelor şi ecosistemelor. "Dimetil sulfura joacă un rol important în reglarea climei prin transformarea în aerosoli, despre care se crede că influenţează nivelul de radiaţii al Pământului", a explicat Harry Oduro, licenţiat în geologie şi ştiinţele sistemului pământului. Toţi izotopii unui element sunt caracterizaţi prin faptul că au acelaşi număr de protoni şi electroni dar nu şi de neutroni. De aceea, izotopii unui element au aceleaşi proprietăţi chimice, dar au proprietăţi fizice diferite.

3 comentarii:

 1. Buna ziua,

  Imi cer scuze ca va scriu folosind caseta de comentarii dar nu am gasit alta modalitate de contact.

  Numele meu este Ariel Truta si detin blogul Frumoasa verde: http://frumoasaverde.blogspot.com/

  Cum ambele bloguri abordeaza teme similare, as fi interesat sa devenim parteneri prin schimb de linkuri si bannere.
  Codul HTML al bannerului meu poate fi obtinut de pe aceasta pagina: http://www.toateblogurile.ro/blog/18361/frumoasa-verde

  Eu o sa va adaug momentan in blogroll si astept sa imi trimiteti codul HTML al bannerului pentru a va adauga si eu la parteneri.

  Va multumesc si va doresc mult succes in continuare!

  Ariel Truta

  RăspundețiȘtergere
 2. Poate ca si teoria mea este adevarata: Terra este o fiinta vie care, intr-o zi, se va scutura de sumedenia de paduchi care au napadito. Ma refer la noi, cei care nu avem nici un respect pentru ea.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cartea lui James Lovelock este aparuta in limba romana - "Gaia. O noua perspectiva asupra vietii pe Pamant". Merita sa o cititi daca vreti sa va convingeti ca argumentele acestei teorii sunt perfect rationale si foarte solide.

  RăspundețiȘtergere