marți, 20 martie 2012

ZIARISTUL SORIN ROSCA STANESCU AVERTIZEAZA CA ROMANIA VA FI AFECTATA DIRECT DE IMINENTUL RAZBOI DIN IRAN !!

Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,introduceti adresa dvs de mail in casuta din partea stanga a blogului cu titlul "Abonare/Follow" .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la adresa secretele.sistemului@yahoo.com.Va multumim!

În finalul unui articol despre brambureala politica a preşedintelui Traian Băsescu, , care a aruncat recent fumigena cu propunerea postului de premier lui Ponta, co-preşedintele USL, după ce de mai multe ori afirmase că nu va lăsa ţara pe mâna liderului PSD nici dacă USL va obţine peste 50% din voturile românilor la alegerile parlamentare, Sorin Roşca Stănescu îşi exprimă consternarea faţă de lipsa unui plan de supravieţuire a României în cazul războiului global care bate la uşă:
  
"In timp ce Presedintele Traian Basescu se tine de asemenea diversiuni ieftine, planeta se pregateste de razboi. Nu ma refer doar la recesiunea care ii ameninta pe altii si in care, in mod cert, Romania se scufunda. Urmeaza un razboi la propriu. Care nu va mai fi local. Urmeaza razboiul din Iran, care, prin consecintele sale, se va extinde cu repeziciune. Razboiul din Iran scumpeste carburantii si ingheata investitiile in special in statele slabe. Cel mai slab stat al Uniunii Europene si cel mai amenintat de efectele crizei generate de razboiul din Iran este Romania.
Se va intampla peste cateva zile. Presedintele Traian Basescu, care este principalul responsabil pentru siguranta nationala, nu a pregatit niciun plan de supravietuire a Romaniei. Nici macar nu si-a pus problema sa faca, pe aceasta tema, o consultare la Cotroceni. Cu partidele politice si cu societatea civila. Sau macar o intrunire CSAT de urgenta. Guvernul Ungureanu nu stie nici el pe ce lume se afla. Baba se piaptana."
  România se pregăteşte de război, dar pe muteşte, fără consultarea poporului şi fără dezbateri parlamentare, aşa cum ar fi fost firesc într-un stat de drept. Apartenenţa noastră la NATO, acceptarea prezenţei bazelor americane pe teritoriul românesc, acordul privind instalarea unor elemente ale scutului anti-rachetă american la Deveselu, participarea trupelor româneşti în conflicte externe, politica externă vădit anti-rusească şi ostentativ pro-americană şi pro-israeliană, precum şi desemnarea evreului sionist Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea guvernului României, sunt tot atâtea dovezi că România este în cărţi pentru a sprijini planurile Ocultei de aruncare a omenirii în cel mai devastator război pe care aceasta l-a cunoscut în zbuciumata sa istorie.
Desigur că preşedintele Traian Băsescu ştia de mult că Romania va intra intr-un razboi cu Rusia , i-a spus-o lui Dinu Patriciu încă din 2005, când l-a sfătuit pe acesta să inverstească în orice stat din jurul Mării Negre, cu excepţia Rusiei, pentru că va urma un război cu muscalii.
Potrivit unei telegrame a Ambasadei SUA de la Bucureşti, interceptată de Wkileaks şi publicată la 1 septembrie 2011,  într-o întâlnire cu senatorul american Richard Lugar, la Bucureşti, pe 27 august 2008, Băsescu şi-a exprimat “cât se poate de serios” temerile că România ar putea fi atrasă într-un conflict militar cu Rusia în Transnistria, după un scenariu similar cu cel petrecut în cazul Georgiei, în august 2008.


În comentariul său personal, ambasadorul SUA de la acea vreme, Nicholas Taubman, afirmă că Traian Băsescu «este în mod clar îngrijorat» de această posibilitate şi că o astfel de provocare din partea Rusiei «ar necesita practic un răspuns militar al României»”. Ambasadorul SUA ar fi vorbit despre reacţia “aproape de paranoia” a lui Băsescu faţă de flota Rusiei  găzduită de Ucraina la Sevastopol, în Marea Neagră.
Totuşi cel mai uimitor lucru a fost locul central din gândirea lui Băsescu, pe care îl ocupă conflictul din Moldova/Transnistria şi securitatea de la Marea Neagră în general, în lumina evenimentelor din Georgia. Băsescu este în mod clar îngrijorat că ruşii pot declanşa o provocare similară în Moldova, ceea ce va necesita practic un răspuns militar al României, cu implicaţii extinse pentru UE şi NATO“, scria ambasadorul evreu Nicholas Taubman, în concluzia relatării despre întâlnirea preşedintelui român cu senatorul Richard Lugar, potrivit gândul.info.
Băsescu a fost în mod deschis temător faţă de implicaţiile conflictului din Georgia pentru Moldova/Transnistria. El a afirmat că, în timp ce România respectă independenţa Moldovei, cetăţenii acestei ţări sunt ’4,5 milioane de români’ care sunt ‘parte a naţiunii noastre’. Băsescu a reamintit că, în timpul conflictului din 1991-1992 din Moldova, România a trimis multe provizii şi muniţie părţii moldovene, dar s-a întrebat cu glas tare care ar trebui să fie răspunsul adecvat al României de acum, când este membră NATO, ca reacţie la orice provocare a Rusiei acolo“, scria Taubman.
Pentru a fi sigur că senatorul american înţelege importanţa pe care Moldova o are pentru România, Traian Băsescu i-a spus că moldovenii sunt “cel puţin la fel de importanţi pentru români ca Iranul”, remarcă pe care ambasadorul nu a apreciat-o, calificând-o drept “o aluzie nu prea subtilă la priorităţile politicii americane”.
Băsescu era conştient că trebuie să aibă grijă să nu atragă alianţa Nord-Atlantică într-un conflict, însă spunea că va fi “sub o presiune intensă de a răspunde” provocării. Preşedintele i-a spus senatorului american că a discutat “cel puţin de cinci ori” cu Vladimir Putin problema Transnistriei, fără să obţină vreun rezultat.
“Băsescu a spus că resurgenţa Rusiei creează un nou imperativ strategic pentru NATO şi UE la Marea Neagră. El a exprimat o stare aproape de paranoia faţă de disputa dintre Rusia şi Ucraina, privind Flota Mării Negre de la Sevastopol şi ameninţarea Flotei asupra coastei României“, a notat ambasadorul Taubman."
 Că războiul global va fi declanşat printr-un conflict Israel-Iran, Cipru-Turcia, Coreea de Sud-Coreea de Nord, Marea Britanie-Argentina sau China-Vietnam, are mai puţină importanţă, ceea ce contează e conflagraţia ca atare, în care România e târâtă cu acordul tacit al poporului român..

5 comentarii:

 1. Rusine lui Basescu ca isi bate joc de popor, rusineeeeee....sa plece sa lase loc unui adevarat roman sa conduca

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da ma gandeam acum ca tara noastra e o haita de lupi care strica mai mult ce poate manca cu guvernantii astia.

   Ștergere
  2. Acel roman fiind? Diaconescu? Ponta? Antonescu? Iliescu? Nastase? De ce dai vina pe un om cand sistemul e bolnav, e ca si cum un om sufera de schizofrenie si tu-l impusti ca te sperie, fara sa te gandesti de ce e asa...

   Ștergere
 2. Rusine lui Basescu ca isi bate joc de popor, rusineeeeee....sa plece sa lase loc unui adevarat roman sa conduca

  RăspundețiȘtergere
 3. Da asa este ce s-a scris mai sus.Un incapabil om de a conduce o tara destul de mica ca Romania.Si nu numai el.Spun asta ca nu-i intereseaza despre viitorul Romaniei.E vb. pentru burtile si rudele lor.Nu pot sa-i spun decat Ali-Baba si cei... 1000 de hoti daca nu sant mai mult de atat.

  RăspundețiȘtergere