duminică, 19 februarie 2012

ULTIMA ORA: IRANUL A SISTAT LIVRARILE DE PETROL CATRE FRANTA SI MAREA BRITANIE!! EMBARGOUL EUROPEAN ASUPRA IRANULUI SE TRANSFORMA IN BUMERANG !
Iranul a oprit vanzarea de petrol catre companiile franceze si britanice, a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al Ministerului iranian al Petrolului, Alireza Nikzad, citat de site-ul oficial al institutiei, informeaza AFP.

"Vanzarile de petrol catre companiile britanice si franceze au fost aprite", a declarat Alireza Nikzad.

"In urma deciziei anuntate oficial de catre Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Petrolului a intrerupt vanzarea de petrol catre companiile britanice si franceze", a adaugat purtatorul de cuvant al Ministerului Petrolului.

"Intentionam sa livram petrol altor clienti", a precizat Nikzad.

Iranul extrage 3,5 milioane de barili de petrol pe zi si exporta 2,5 milioane. Putin peste 20% din export se face catre tarile Uniunii Europene, in principal catre Italia, Spania si Grecia. 70% dintre exporturi sunt catre Asia.

Franta a importat, in 2011, circa 58.000 de barili de titei iranian pe zi, cantitate ce acopera 3% din necesarul de petrol al tarii, scrie AFP.

Iranul a anuntat miercuri ca intentioneaza sa de "revizuiasca" in scadere exportul de petrol catre tarile europene, fara a-l intrerupe "pentru moment".
Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,introduceti adresa dvs de mail in casuta din partea stanga a blogului cu titlul "Abonare/Follow" .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la adresa secretele.sistemului@yahoo.com.Va multumim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu