miercuri, 8 februarie 2012

AMBASADORUL IRANULUI LA MOSCOVA: " DACA VA FI ATACAT,IRANUL POATE LOVI ORICE LOC DIN LUME !! "








Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,introduceti adresa dvs de mail in casuta din partea stanga a blogului cu titlul "Abonare/Follow" .Pentru sugestii si observatii ne puteti contacta la adresa secretele.sistemului@yahoo.com.Va multumim!


MOSCOVA (Reuters) - Iran este capabil de a efectua lovituri militare asupra intereselor americane din întreaga lume, dacă Republica Islamică este atacata de către Statele Unite ale Americii,a declarat miercuri ambasadorul Iranului de la Moscova .

Statele Unite au încercat să forţeze Teheranul sa renunte la anumite situri nucleare sensibile, prin impunerea de sancţiuni care vizează banca centrală a Iranului şi atribuind bancilor americane noi puteri de îngheţare a bunurilor iraniene de stat.

Ambasadorul Iranului la Moscova a declarat că Statele Unite ar face o greşeală gravă, asemănătoare cu o sinucidere, în cazul în care ar ataca exportatorul de petrol nr 2 al lumii.

Washingtonul a anunţat ca nu planuieste astfel de actiuni deocamdata, dar a spus ca opţiunea militară va fi întotdeauna pe masă, dacă Iranul nu va putea fi împiedicat sa dezvolte arme atomice.

"Americanii ştiu ce fel de ţară este Iran. Ei sunt conştienţi de unitatea poporului nostru",a delcarat ambasadorul iranian Seyed Mahmoud Reza Sajjadi, la o conferinţă de presă la Moscova.

"Şi de aceea Iranul este pe deplin capabil să ofere contra-lovituri catre Statele Unite, oriunde în lume", a spus el, vorbind prin intermediul unui interpret.

"Chiar dacă atacă, avem o listă de acţiuni de contra-atac.Statele Unite ar regreta enorm greseala lor.".

Iranul a continuat seria declaratiilor amenintatoare la adresa Occidentului dupa ce în ultimele săptămâni tensiunea dintre cele doua parti a crescut foarte mult.Acestea vin pe fondul programului iranian de îmbogăţire a uraniului, luna trecuta Teheranul mutand principala uzina de imbogatire a uraniului intr-un buncar in munte,mult mai rezistent la eventuale atacuri aeriene.

Iranul sustine ca programul sau nuclear este pasnic in timp ce puterile occidentale se tem ca Teheranul încearca sa construiasca o bombă nucleară.

"Problema unui atac militar American asupra Republicii Islamice Iran este la ordinea zilei de mai mulţi ani", a declarat Sajjadi, adăugând că Iranul nu ar lovi primul.

Iranul a avertizat ca răspunsul său la o astfel de lovitura ar putea fi "dureros", ameninţând ca ar viza Israelul şi bazele americane din Golf,urmand apoi închiderea strâmtoarii Hormuz,pe unde trece o treime din traficul mondial de petrol maritim.

Rusia, cel mai mare producător mondial de energie, se opune în continuare sancţiunile de Securitate al ONU cu privire la programul nuclear al Teheranului si a criticat dur sanctiunile SUA şi a Uniunii Europene asupra Iranului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu