vineri, 20 ianuarie 2012

SE PREGATESTE CENZURAREA INTERNETULUI !!

Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,adaugati in lista de messenger idul secretele.sistemului sau trimiteti un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com.Va multumim!


SOPA şi PIPA sunt două proiecte legislative ce ar trebui, în viziunea politicienilor americani, să oprească pirateria pe internet.

SOPA – sau Stop Online Piracy Act (Legea Opriţi Pirateria Online) – şi PIPA – sau Protect IP Act (Legea pentru Protecţia IP-ului) – se rezumă în principal la patru elemente:

1. Vor ordona providerilor internet să îşi modifice serverele DNS astfel încât să nu permită propagarea domeniilor de internet din ţările străine care găzduiesc copii ilegale ale fişierelor video, muzicale sau foto. Pentru a înţelege acest lucru trebuie să ştiţi că, în momentul în care tastaţi numele unui site în bara de adrese a browserului, acesta “întreabă” întâi aceste servere DNS care este adresa IP aferentă numelui site-ului şi accesează astfel pagina internet a domeniului. În cazul în care aceste servere DNS nu “propagă” domeniile şi IP-urile aferente domeniilor pe internet, browserul returnează o pagină prin care sunteţi anunţaţi că site-ul nu a fost găsit.


2. Motoarele de căutare precum Google vor fi obligate să modifice rezultatele căutării pentru a exclude site-urile străine care găzduiesc fişiere piratate.

3. Operatorii de plăţi online precum PayPal vor fi obligaţi să închidă conturile site-urilor străine care găzduiesc materiale copiate ilegal.

4. Serverele de publicitate online, precum Google AdSense vor fi obligate să refuze orice reclamă către site-urile care piratează materiale şi să nu plătească pentru publicitatea postată pe aceste site-uri.
De asemenea, în momentul în care operatorii de plăţi online şi cei de publicitate online vor primi o notă din partea companiilor sau deţinătorilor de drepturi de proprietate prin care se cere oprirea serviciilor către un anumit site care postează materiale piratate, aceştia sunt obligaţi să se conformeze cererii.
Site-uri precum Google sau PayPal şi providerii de internet vor fi obligaţi să oprească orice fel de servicii către domeniile care promovează materiale piratate în termen de cinci zile, pe baza notei trimise de către deţinătorii de drept de proprietate asupra materialelor piratate.

Şi ca o extindere a legii, site-urile care opresc domeniile unde sunt publicate materiale piratate vor avea imunitate în faţa eventualelor plângeri.

Textele legislative sunt în prezent discutate de legislatorii americani, mai multe site-uri decizând să oprească pentru o zi activitatea în semn de protest.

COMENTARIU: Iata ca dupa ce Internetul a fost folosit ani si ani ca arma de manipulare in masa,acum vor sa-l bage in lanturi.De ce? Simplu.Pentru ca de 1-2 ani pluteste in aer spiritul revolutionar in lume,iar principalele mijloace de coordonare si initiere a acestor miscari,sunt platformele de socializare Facebook si Twitter sau fel de fel de bloguri.Sub pretextul protectiei drepturilor de autor,o gama destul de larga a presei virtuale independente va disparea..

Un comentariu:

  1. Probabil ca si-au dat seama ca oamenii nu mai sunt totusi atat de usor de manipulat, sau mai degraba trebuie gasite alte forme decat cele traditionale. Acum pana si cel mai prost dintre prosti are ceva minte si discerne ceva ceva.  traim niste vremuri tare ciudate . cine spunea ca lumea asa cum o stim va inceta sa existe, poate ca de fapt aspectul asta il avea in vedere.  chiar daca se va ingradi accesul la internet , vor exista destui dispusi sa creeze retele ilegale ca in cazul oricarei prohibitii din istorie ...
    oricate informatii ar avea despre ce situri viziteaza fiecare sau ce descarca, pana la urma doar daca esti paranoiac crezi ca te va salta din casa pentru o nimica toata ... ei urmaresc si ce faci cu ce descarci ... lumea muzicii si a filmului ar trebui sa se mute  pe internet. exista destule resurse care sa le aduca foarte multi bani si daca fac toata treaba accesibila pe internet...

    RăspundețiȘtergere