marți, 24 ianuarie 2012

GRUPUL DE HACKERI ANONYMOUS AMENINTA CU PRIMUL RAZBOI MONDIAL CIBERNETIC,DIN CAUZA UNUI TRATAT MAI DUR DECAT S.O.P.A. SI P.I.P.A. !!Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,adaugati in lista de messenger idul secretele.sistemului sau trimiteti un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com.Va multumim!


Dezbaterile privind legile antipiraterie, SOPA şi PIPA au fost amânate, dar internetul este ameninţat de o lege mai puternică decât cele două şi care a fost ignorată până în momentul de faţă: ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement). Aceasta este de fapt un tratat internaţional care să uniformizeze legislaţiile naţionale în ceea ce priveşte lupta împotriva pirateriei.

Negocierile preliminare în privinţa ACTA au avut deja loc la mijlocul anilor 2000, iar o ceremonie de semnare a tratatului a avut loc pe 1 octombrie 2011 în Japonia. Până acum, Statele Unite, Australia, Canada, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud au semnat tratatul, în timp ce ţările din Uniunea Europeană, Mexic şi Elveţia au refuzat să semneze, dar indicând că ar putea să o facă în viitor, anunţă ibtimes.com

O petiţie a fost depusă la Casa Albă, semnată de 6.000 de oameni. „Este aparent similar cu SOPA şi PIPA, dar ACTA este un acord executiv între ţări şi poate fi aprobată fără acordul Congresului sau a Curţii Supreme.

Este un potenţial hazard pentru internet", au scris petiţionarii. În plus, forbes.com a făcut o listă cu pericolele pe care le-ar putea aduce ACTA şi a scris că „ACTA nu ia în considerare legile naţionale ale naţiunilor participante, forţând operatorii de internet să adopte măsurile draconice. În plus, se duce mult mai departe decât internetul. Va face patentele pentru alimente mai greu de luat şi va afecta industria farmaceutică prin legi împotriva drogurilor mai dure".

Vezi un video explicativ despre ACTARăspunsul Anonymous


Hackerii de la Anonymous au ameninţat cu represalii dure dacă măsurile împotriva libertăţii pe internet nu vor fi anulate. Ei au ameninţat pe contul de Twitter şi pe YouTube că vor ataca marile site-uri în următoarele zile dacă MegaUpload nu va fi pus în funcţiune şi dacă legila SOPA, PIPA şi ACTA nu vor fi anulate.


În plus, într-un mesaj surprinzător pe YouTube, aşa-zişi membri Anonymous au ameninţat că vor închide Facebook pe 28 ianuarie. „Un război virtual a început între Anonymous, oameni şi guvernul Statelor Unite. Chiar dacă SOPA şi PIPA au fost amânate, acest lucru nu garantează libertăţile noastre virtuale". Alţi reprezentanţi Anonymous au declarat că acest zvon este o minciună şi nu va fi vorba despre niciun atac îndreptat împotriva Facebook, iar video-ul cu instrucţiuni ar fi un fals.


Video-ul postat ieri pe internet îi cheamă pe americani la „luptă" prin descărcarea programului „Low Orbit Ion Cannon", unealtă folosită pentru a da jos site-ul departamentului de justiţie al SUA, site-ul Universal Music şi site-ul televiziunii americane CBS. Cu ajutorul softului, utilizatorii trimit mai multe „pachete" de date deodată, suprasolicitând serverele şi blocând site-ul.


După ce acum trei zile anunţaseră că „Operaţiunea Global Blackout" a început, aceste noi mesaje fac parte tot din planul celor de la Anonymous de a cauza o „blocadă" generală în faţa legilor dure împotriva pirateriei. „Doriţi să faceţi parte din cele mai mari proteste pe interne şi primul război cibernetic oficial?", spun cei de la Anonymous.


Însă, un atac împotriva Facebook va fi foarte greu de realizat. Platforma socială are 60.000 de servere, dar organizaţia de „hacktivişti", Anonymous, consideră că o acţiune concentrată poate bloca site-ul pentru câteva minute bune.


Vezi aici invitaţia Anonymous de a participa la Operaţiunea Global BlackoutUn comentariu:

  1. Ai un blog interesant. Şi designe-ul e reuşit (în comparaţie cu al meu www.blogulluivalentyn.blogspot.com). Mi-aş dori şi eu o astfel de imagine pe blog, doar că cu alte persoane care sontrolează politicul din RM.
    Spune-mi te rog, toate aceste Like-uri, recomandări către facebook pot fi găsite în meniul general al blogspot sau sunt personalizate, e nevoie de ceva mai mult decât blogspot.?

    RăspundețiȘtergere