marți, 3 ianuarie 2012

ULTIMA ORA : FRANTA CHEAMA LA SANCTIUNI FARA PRECEDENT IMPOTRIVA IRANULUI !! INTRE TIMP, SEFUL ARMATEI IRANIENE AMENINTA DIN NOU CU RAZBOIUL STATELE UNITE !!!
Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti la Arhiva , situata in partea dreapta a paginii principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,adaugati in lista de messenger idul secretele.sistemului sau trimiteti un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com.Va multumim!
Franţa a cerut partenerilor săi europeni să urmeze exemplul SUA şi să impună un embargo asupra exporturilor de petrol iranian şi îngheţarea activelor băncii centrale iraniene, in timp ce tensiunile escaladează cu Teheranul.Ministrul de Externe francez,cheama astfel Europa la impunerea unor sanctiuni fara precedent impotriva Iranului!


Vorbind înaintea intalnirii de pe 30 ianuarie a ministrilor de externe din UE , ministrul francez de externe Alain Juppé a declarat că este timpul ca sancţiunile impotriva Iranului sa fie inasprite,lucru propus de altfel si de preşedintele Nicolas Sarkozy la sfârşitul lunii noiembrie. "Franţa vrea ... sancţiuni aspre iar preşedintele (Sarkozy) a făcut două propuneri concrete cu privire la acest fapt - prima fiind de îngheţare a activelor băncii centrale iraniene, o măsură dură, iar al doilea un embargo asupra exporturilor de petrol iranian," domnul Juppé a spus la un francez canal TV de ştiri.

Washington este deja în procesul de impunere a acestor sancţiuni, a spus el.

"Dorim ca europenii să faca un pas similar pana la 30 ianuarie, pentru a demonstra determinarea noastră."

Iranul, care neagă acuzaţiile occidentale că încearcă să construiască bombe atomice, a declarat luni că a testat cu succes 2 rachete cu raza lunga de actiune, etalandu-si forta militara în faţa presiunii occidentale montata pe programul său nuclear.

Dupa ce, in timpul celor 10 zile de exercitii militare navale a Iranului in Golful Persic ,Iranul a avertizat ca ar putea sa inchida stramtoarea Ormuz,Barrack Obama semnat un document prin care aproba noi sanctiuni dure impotrica Iranului.

Intre timp,Iranul a amenintat ca “va trece la actiune” in cazul in care portavionul american identificat saptamana trecuta in zona stramtorii Ormuz, unde marina iraniana efectueaza manevre navale, va mai fi observat in regiune, a avertizat seful Armatei iraniene, Ataollah Salehi, citat de agentia oficiala IRNA, potrivit Hotnews.ro, care citeaza Reuters.“Iranul nu va repeta acest avertisment… Recomand dusmanului american sa nu se intoarca”, a afirmat Ataollah Salehi.

“Ii avertizez pe americani si le recomand sa nu se intoarca, pentru ca nu avem obiceiul sa repetam avertismentele”, a incheiat Ataollah Salehi.

Un comentariu:

  1. misepare normal cum poti tu sa inpui unui stat sa faca cum crezi tu nu toti sunt ca guvernul roman mai sunt si alti care stiu sa zica si nu

    RăspundețiȘtergere