joi, 19 ianuarie 2012

ASTAZI AU MURIT 22.000 DE COPII IN LUME.DAR RASUFLAM USURATI ,CACI MAINE VOM UITA ACEASTA "STIRE"....Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.Deasemenea puteti accesa Arhiva site-ului mergand in partea drapta-jos a pagini principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,adaugati in lista de messenger idul secretele.sistemului sau trimiteti un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com.Va multumim!


Astazi au murit 22.000 de copii in lume. Tragic este ca si maine aceste cuvinte sunt la fel de valabile. Si maine vor muri 22.000 de copii, precum si ieri au murit 22.000 de copii.

Aceasta este doar una dintre stirile pe care n-o veti auzi niciodata spusa pe canalele de media. Pe cine ar interesa un lucru atat de dureros? Putini mai avem taria psihica de a avea resurse empatice pentru oameni din afara familiei noastre sau a tarii in care traim. Cine ar mai fi capabil de asemenea acte de ingaduinta pentru oameni pe care nici nu-i cunoastem cand avem atata tevatura in jurul nostru, cand avem lozinci de strigat si politicieni de urat?

Trist este ca nici in vremurile cand economia urma un trend ascendent, acum cativa ani, nu aveam dispozitia sa meditam la altceva decat mentenanta propriului confort. Ne lipsesc resorturile interioare pe filiera educativa care sa vibreze in noi si pentru suferinzii aflati dincolo de granita propriei noastre familii sau de pe alte latitudini. E mai comod sa ne motivam ignoranta prin incapacitatea de a influenta destine atat de indepartate.

Cand timp veti citi acest articol vor muri in lume 40 de copii, iar in minutele care se vor scurge pana sa va debarasati complet de angoasa inerenta unei astfel de vesti, in fiecare zi neschimbata, probabil vor mai muri 50.

Un copil moare la fiecare 4 secunde, undeva in lume. 15 copii mor in fiecare minut. Este ca si cum s-ar petrece cate un cutremur ca cel din Haiti sau un tsunami ca cel din Asia la fiecare 10 zile. Peste 8 milioane de copii mor in fiecare an si aproape 90 de milioane au murit din anul 2000 pana astazi.

Principalii calai sunt : saracia extrema, foametea, epidemiile, conform globalissues.com.

UNICEF, componenta a ONU, informeaza ca 2,5 miliarde de oameni nu beneficiaza de ingrijire medicala corespunzatoare, un miliard de copii sunt privati de un trai decent, 148 de milioane sunt subnutriti, 101 milioane nu se duc la scoala, 22 de milioane traiesc fara nici un vaccin, 8 milioane mor pana sa implineasca 5 ani, 4 milioane se sting in prima luna de viata si 2 milioane traiesc cu HIV.

De ce aceste lucruri nu apar in canalele de stiri decat cu ocazia vreunui summit sau concert?

Cand un copil britanic este rapit in Portugalia, toate canalele de stiri europene te tin cu sufletul la gura, iar toata compatimirea telespectatorilor se indreapta spre o singura destinatie, in timp ce alte milioane de copii dispar nestiuti de nimeni, tot in aceleasi momente.

Doar rasuflam usurati ca maine vom uita aceasta "stire".

3 comentarii:

 1. Stiu ca suna cinic, dar asa e.. acesti copii pot supravietui dar nu sunt salvati pentru ca nu e in interesul planetei..

  RăspundețiȘtergere
 2. SecreteleSistemului20 ianuarie 2012, 00:49

  Nu suna cinic pentru ca asta e adevarul.Nu putem decat sa speram ca lumea asta se va schimba candva... 

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu cred ca are importanta faptul ca o rapire a unui copil britanic a fost mediatizata excesiv.Rapirea aceea chiar a fost, din pacate, senzationala(mai ales prin prisma presei).Si cu acea rapire si fara ea, copiii din Africa tot mor, in acelasi numar si zi de zi.Nu e mai putin grav ca un copil e smuls de langa parintii lui in timp ce doarme decat copiii africani care se sting de sete sau foame. E grav totul. Si, da, nu se face nimic.Nu se vrea asta. Nu exista interes in sensul asta. Petrolul, armele, drogurile primeaza.

  RăspundețiȘtergere