joi, 15 decembrie 2011

NATO inconjoara Siria ?


Un fost oficial al Biroului de Investigaţii Federale a spus că forţele SUA şi NATO au ancorat în afara graniţelor Siriei şi că antrenează militanţi pentru răsturnarea regimului condus de preşedintele Bashar al-Assad.

Informatoarea Sibel Edmonds, fostă translator pentru FBI, a scris la sfârşit de săptămână că soldaţii americani se află alături de trupele NATO care în mod misterios şi brusc au acostat la graniţa dintre Iordania şi Siria. Potrivit ei, numeroase surse internaţionale au confirmat informatia, deşi mediei din SUA i s-a cerut să cenzureze temporar astfel de ştiri.

În plus, Edmonds a spus că forţele americane şi cele NATO instruiesc deasemenea trupe turceşti pentru a lansa o lovitură din nordul Siriei.

Edmonds scrie că un jurnalist irakian care se află la Londra a confirma faptul că forţele SUA care au plecat din Baza Aeriană Ain al-Assad din Irak săptămâna trecută, n-au făcut altceva decât să părăsească ţara. Acest fapt s-a datorat retragerii trupelor, aşa cum a spus preşedintele Obama. Dar, aceste trupe nu s-au întors acasă. Soldaţii care au părăsit Irak-ul au fost transferaţi câteva ore mai târziu în seara zilei de joi, în Iordania. O altă sursă, scrie Edmonds, informează că “soldaţii care vorbesc alte limbi străine în afară de arabă” au fost mutaţi în Iordania la kilometri distanţă de graniţa cu Siria. Trupele despre care s-a crezut că ar fi afiliate americanilor/NATO au fost detectate între Baza Aeriană King Hussein din al-Mafraq şi satul Albaej (Iordania).

Nizar Nayouf, un corespondent pentru site-ul de informare a lui Edmond Boiling Frog Post, spune că un angajat al birourilor Companiei aeriene Royal Jordanian cu sediul la Londra a confirmat faptul că cel puţin un avion american care transporta militari a adus zilele trecute trupe americane în Iordania. Nayouf, fost editor-şef al Sawt al-Democratiyya (Votul Democraţiei) a fost condamnat la închisoare timp de zece ani pentru că a îndrăznit să critice guvernul sirian. Câţiva ani mai târziu, a câştigat diverse distincţii pentru drepturile omului şi premiul 2000 UNISCO pentru libertatea presei.

Încă de la inceputul revoltei forţelor rebele care s-au opus regimului lui Al-Assad în urmă cu un an de zile, oficialii americani au criticat guvernul ţării, dar au insistat că nu au fost implicaţi în proteste. În urma deceselor a zeci de protestatari în primăvara anului 2011, SUA a impus sancţiuni severe împotriva guvernului oficial din Siria.

Navi Pillay, Înalt Comisar al Drepturilor Omului pentru Naţiunile Unite, a dezvăluit săptămâna aceasta că revolta din Siria a cauzat moartea a peste 5.000 de persoane. În cazul unei represiuni împotriva regimului fostului lider libian Muammar Gaddafi, NATO s-a implicat doar cu o lună înainte de începerea revoltei. Nouă luni mai târziu, numărul total al morţilor rezultat în urma războiului civil din Libia este estimat că a ajuns la 30.000.

In reportajul său, Edmonds spune că trupele NATO instruiesc soldaţi în afara Siriei încă din luna mai şi că mediei americane i se interzice să facă reportaje despre acest subiect. Cotidianul din Turcia, Milliyet a afirmat că Riad al-Assad, colonel sirian, îşi pregăteşte trupele să preia controlul guvernului.Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti la Arhiva , situata in partea dreapta a paginii principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,adaugati in lista de messenger idul secretele.sistemului sau trimiteti un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com.Va multumim!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu