vineri, 30 decembrie 2011

Calatoria in timp ESTE POSIBILA !! Cand se va construi si prima masina a timpului?

Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti la Arhiva , situata in partea dreapta a paginii principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,adaugati in lista de messenger idul secretele.sistemului sau trimiteti un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com.Va multumim!

Profesorul Ronald Mallet de la Universitatea din Conneticut,a avut inca din tinerete un vis,devenit ca o obsesie:sa construiasca o masina a timpului,care sa poata transporta oameni in interiorul ei.Daca el va reusi sa-si realizeze acest vis,el intentioneaza sa calatoreasca in trecut,intr-o misiune personala,pentru a salva viata tatalui sau.

Profesor de fizica timp de trei decenii,Mallet si-a publicat prima sa lucrare privind calatoria in timp in revista "Physics Letters" cu mai mult de un deceniu in urma.Genialul om de stiinta pretinde ca acest concept al masinii timpului foloseste o lumina pentru a forma un laser circulator,creand astfel o curba sau un "timp continuu".In teorie,acest concept ar trebui sa functioneze,intrucat Einstein a spus ca masa si energia sunt unul si acelasi lucru.Tot conceptul este prezentat la sfarsitul articolului.

Teoretic,calatoria in timp este posibila daca spatiul poate fi curbat.Experimentele care au testat relativitatea si efectul in timp al regiunilor curbate de gravitatie,au demonstrat ca aceste curburi faciliteaza calatoria in timp.Pasul inainte pe care Mallet l-a facut a fost acela de a curba spatiul nu cu masa,ci cu lumina.Ipoteza sa depinde de crearea unui "timp continuu".Daca acesta exista,atunci calatoriile in timp devin posibile.Mlllet crede ca "timpul continuu" exista si astfel sunt posibile calatoriile in timp,care vor deveni voiaje obisnuite la sfarsitul secolului 21.

Pentru a-si testa teoria timpului continuu,Mallet si-a imaginat o masina a timpului.folosind o serie de lasere;lumina lor va fi curbata cu o serie de oglinzi,special construite si plasate strategic.Lumina curbandu-se,se va crea un cerc de lumina,care ar trebui sa curbeze spatiul inconjurator.

Cum rezolva Mallet paradoxul calatorului in timp?

Se cunoaste care este celebrul paradox al calatorului in timp:daca un om calatoreste in trecut si isi ucide bunicul,atunci cum ar putea el sa mai existe,daca si-a omorat bunicul,inainte ca el sa se nasca?Aceasta inseamna ca acel calator in timp n-ar mai trebui sa existe.

Dar,pentru Mallet,acesta nu reprezinta un paradox.Calatoria in trecut creeza inca o alta linie de timp,iar viitorul nu este prezentul de la care a inceput calatoria.Totul este schimbat,timpul este resetat.Realitatea de astazi si de acum ramane neschimbata si neafectata de schimbarile trecutului.Asa ca paradoxul este rezolvat prin conceptul de multivers.A-l ucide pe bunic creeaza un alt univers,o linie de timp ce are un viitor diferit.Dar aceasta mai inseamna ca intr-un multivers infinit,un calator in timp nu se va putea intoarce niciodata in lumea si in timpul din care a plecat.

3 comentarii:

 1. Multumesc pentru tot ce faci pentru noi, draga prietene! Sa te tina Dumnezeu sanatos sa mai publici si anul ce vine! Numai bine si sa ne vedem sanatosi intr-o lume noua, buna si frumoasa!
  LA MULTI ANI!

  RăspundețiȘtergere
 2. Va multumesc foarte mult!Si eu va doresc dvs ceea ce imi doriti dvs mie.Adica sanatate si multe bunatate in jur! La multi Ani !

  RăspundețiȘtergere
 3. Tii minte cum se facea teleportarea in Star Gate? Se crea un tub de lumina care ii "inghitea" pe subiecti... (Nu imi mai amintesc cum era in Star Trek... :( )Poate o fi ceva adevarat pe aici... vom vedea ce ne va mai dezvalui timpul...

  RăspundețiȘtergere