marți, 15 noiembrie 2011

Hugo Chavez: “Chiar în acest moment există ameninţarea unui război nuclear”. Fidel Castro: Raportul AEIA privind Iranul aduce lumea în pragul războiului nuclear. Rusia nu va permite operaţiune militară împotriva Iranului !

Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti la Arhiva , situata in partea dreapta a paginii principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,adaugati in lista de messenger idul secretele.sistemului sau trimiteti un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com.Deasemenea in cazul in care doriti sa faceti o orice tip de observatie sau comentariu pe marginea continutului acestui blog,o puteti face la aceeasi adresa de mail.Va multumim!Trimite mail la secretele.sistemului@yahoo.com si aboneaza-te !
Presiunile liderilor mondiali asupra Iranului sunt adevărate, susţine preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, care a avertizat ieri în legătură cu riscul unui “război nuclear” în Orientul Mijlociu ce ar putea reprezenta “sfârşitul lumii”.
“Chiar în acest moment, există ameninţarea unui război nuclear” care “ar putea reprezenta sfârşitul lumii”, a declarat Chavez, citat de AFP.
Preşedintele venezuelean consiuderă că “principalii vinovaţi (pentru acest risc) sunt guvernul Statelor Unite şi aliaţii săi, printre alţii Israelul, care deţin numeroase arme nucleare”.
Americanii şi europenii exercită presiuni asupra Iranului după publicarea, săptămâna trecută, a raportului Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) în care se avertizează că Iranul este bănuit că lucrează pentru punerea la punct a armei atomice.
Teheranul a respins acuzaţiile AIEA, al cărei raport a fost dat publicităţii în timp ce responsabili israelieni ameninţau de mai multe zile că pregătesc un atac preventiv împotriva instalaţiilor nucleare ale Iranului.

Rusia a dat asigurări că va face tot posibilul pentru a nu se recurge la o intervenţie militară împotriva Iranului şi a criticat din nou raportul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), potrivit căruia Teheranul încearcă să producă arme nucleare, a declarat joi Konstantin Kosacev, şeful Comisiei pentru afaceri externe din Dumă, camera inferioară a parlamentului federal rus, potrivit Agerpres.
“O operaţiune militară împotriva Iranului ar putea avea consecinţe foarte grave şi Rusia va trebui să întreprindă tot ce este posibil pentru a dezamorsa tensiunile”, a afirmat parlamentarul rus. El consideră că raportul AIEA vorbeşte “despre ceea ce s-a făcut până în anul 2003, în timp ce acuzaţiile sunt îndreptate împotriva liderilor Iranului actual” şi “nu prezintă nici o dovadă că Iranul ar încerca să producă arme nucleare”.

Konstantin Kosacev a criticat şi declaraţiile venite din partea Statelor Unite, Franţei şi Israelului care fac referire la posibila recurgere la forţă şi în care se apreciază că lansarea unei operaţiuni militare împotriva Iranului este tot mai probabilă.
Ministerul rus al Afacerilor Externe a comparat miercuri raportul AIEA cu relatările din anul 2003, potrivit cărora Irakul condus la acea vreme de Saddam Hussein poseda arme de distrugere în masă. Moscova consideră că autorii raportului ‘manipulează informaţiile’ pentru a crea impresia existenţei unei componente militare în programul nuclear iranian. Rusia a precizat că va respinge impunerea de noi sancţiuni Iranului, considerând că acestea ar putea fi interpretate ca un instrument pentru schimbarea regimului de la Teheran.


SURSA

2 comentarii: