luni, 21 noiembrie 2011

ARTICOL INTERZIS ATEILOR !!! S-AR PUTEA SA-I SPERIE !! Argumente rationale din psihologie,ontologie,filosofie,fizica,logica si teologie care demonstreaza si sustin existenta lui Dumnezeu !!
Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti la Arhiva , situata in partea dreapta a paginii principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,adaugati in lista de messenger idul secretele.sistemului sau trimiteti un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com.Deasemenea in cazul in care doriti sa faceti o orice tip de observatie sau comentariu pe marginea continutului acestui blog,o puteti face la aceeasi adresa de mail.Va multumim!

Imi cer scuze fata de cititorii care se vor simti deranjati de acest articol,insa din adversitatea pe care o am fata de prostia ateilor,am sa insir mai jos o serie de argumente logice si rationale din mai multe stiinte care demonstreaza existenta unui Creator.Asadar:

1. Argumentul isoric

Argumentul istoric arata existenta lui Dumnezeu prin universalitatea ideii de Dumnezeu. Daca ideea de Dumnezeu a existat si exista la toate popoarele, atunci aceste idei trebuie sa ii corespunda si o fiinta care exista in realitate.

2. Argumentul cosmologic

Argumentul cosmologic isi intemeiaza demonstratia pe observatiile stiintifice despre lumea fizica si legile ei. Principiul folosit este cel al cauzalitatii. El are mai multe variante, in functie de procedeul aplicat.

Argumentul cauzalitatii pleaca de la observatia ca existenta este o continua intrepatrundere de cauze si efecte. Orice efect presupune o cauza, prin urmare rezulta ca si lumea, ca intreg, trebuie sa aiba o cauza prima, absoluta, nedeterminata de altceva. Aceasta cauza nu poate fi decat Dumnezeu. Prin urmare, Dumnezeu este Cauza prima.

Argumentul contingentei afirma ca in lume exista lucruri care pot sa fie sau care pot sa nu fie. Ele au un inceput si un sfarsit, deci si o perioada de neexistenta. Din faptul ca intr-un timp dat ele nu existau rezulta ca ar fi putut sa nu existe niciodata. Dar, dupa cum vedem, ele exista, prin urmare trebuie sa admitem existenta unei fiinte necontingente care le-a creat. Aceasta fiinta este Dumnezeu.

Argumentul miscarii . In lume exista miscare. Si pentru ca orice lucru miscat presupune o cauza care il misca, pe temeiul aceluiasi principiu al cauzalitatii, rezulta in cele din urma un prim impuls dat de un prim miscator nemiscat (Aristotel). Acest prim miscator este Insusi Dumnezeu.

Argumentul entropologic pleaca de la principiile termodinamicii, principii care demonstreaza faptul ca miscarea universului va avea un sfarsit. Legea cauzalitatii insa, ne spune ca ceea ce are un sfarsit trebuie sa fi avut si un inceput. Legea conservarii energiei arata ca in univers nimic nu se pierde, ci totul se transforma in energie. Legea entropiei (a deprecierii energiei) afirma ca un sistem evolueaza catre un grad din ce in ce mai sporit de dezordine (energia care organiza sistemul netranformandu-se toata in timpul unui proces, ci o parte din ea pierzandu-se).

Argumentul entropologic se bazeaza deci pe incetarea oricaror procese de miscare si tranformare din univers, ceea ce inseamna ca el are ca ipoteza faptul ca energia din univers va avea un sfarsit. Daca va avea un sfarsit, inseamna ca trebuie sa fi avut si un inceput. Dar de unde provine aceasta energie, daca ea a avut un inceput ? E clar ca de la ceva diferit de lume, in afara ei, ceva fara inceput si sfarsit. Si acest ceva nu poate fi decat Dumnezeu.


3. Argumentul teleologic (sau fizico-teologic)


„De ce”-ul oamenilor din toate timpurile are doua directii: 1. care este cauza a ceea ce se intampla ? (adica se intreaba despre inceputul lumii) si 2. in ce scop se intampla ? (adica se intreaba despre scopul/finalitatea lumii).
Daca argumentele de pana acum vorbeau despre cauza care a produs universul, argumentul teleologic are in vedere scopul (teleos=scop, finalitate) catre care tinde universul. Acesta postuleaza existenta lui Dumnezeu plecand de la ordinea, armonia si finalitatea care exista in cosmos. Toate lucrurile din univers functioneaza perfect si se ajuta in implinirea scopului lor , astfel incat e imposibil ca in spatele acestei functionari perfecte sa nu existe o fiinta inteligenta, atotperfecta, care a organizat si randuit toate spre care tind lucrurile.


4. Argumentul moral

Argumentul moral a fost formulat de Kant. El afirma ca legea morala si constiinta morala fac parte din structura intima a tuturor oamenilor (fie ei credinciosi sau nu). Acestea, fiind prezente in om inainte de orice experienta binelui si a raului, demonstreaza existent unei Fiinte care a pus in lume si in om aceasta ordine morala.


5. Argumentul ontologic


In argumentul ontologic se deduce existenta lui Dumnezeu din insusi conceptul de Dumnezeu prezent in mintea noastra.
Daca ideile de perfectiune si absolut sunt atat de proprii fiintei mele, inseamna ca lor trebuie sa le corespunda cu necesitate o REALITATE perfecta si absoluta, Dumnezeu.
Iata logica argumentului elaborat de Anselm, arhiepiscop de Canterbury (1033-1109) :
„In mintea mea exista ideea unei fiinte atotperfecte, fata de care nu poate fi cugetata o alta fiinta mai perfecta, mai desavarsita. Dar pe langa toate insusirile pe care le are ca fiinta atotperfecta, trebuie sa aiba si insusirea existentei reale, pentru ca daca ea nu ar exista in realitate, ar insemna ca e lipsita de una din insusirile care ii determina perfectiunea, ceea ce inseamna ca atunci poate fi cugetata o fiinta mai perfecta decat ea, ceea ce ar fi un nonsens. Asadar, pentru ca fiinta cugetata in mintea mea sa fie atotperfecta, existenta ei reala, si nu numai in minte, este conditia absolut necesara in acst scop. Deci fiinta suprema a carei idee exista in mintea mea, pentru a fi atotperfecta, trebuie sa existe in realitate.”


Legenda:

CONTINGENT- care poate sa fie sau san u fie, sa se intample sau san u se intample;intamplator, accidental
ENTROPIE -masura care indica gradul de dezordine al unui sistem
LEGE MORALA- ansamblu de reguli nescrise sau scrie lasate de Dumnezeu, care determina un anume mod de convietuire al oamenilor
CONSTIINTA MORALA- capacitatea sufletului omenesc de a-si analiza faptele, raportandu-le la legea morala pusa de Dumnezeu in om
ONTOLOGIC- care tine de fiinta. De la grecescul on- ceea ce este, fiinta

6 comentarii:

 1. Chestia asta ii o mizerie in primu rand,povestile de genu le-am auzit de ,,3843848" de ori.Parerea unui om nu poate fii schimbata de cateva cuvinte scrise probabil de un indoctrinat de religie,consider ca am dreptu sa-mi aleg ce vreau in viata,in primu rand nu uitati ca atheismu nu a facut crime odioase in trecut cum a facut religia si nu aveti cum sa negati asta.Ganditi-va ca poate sunt mai bun mai linistit decat majoritatea credinciosilor si consider ca pot trai si fara religie nu-i un factor important in viata nu ma ajuta cu nimic,timp pierdut,indoctrinare in masa,ura si cam atat ca fiecare sustine ca religie lui este cea adevarat si dreapta e uite ca nu-i asa parerile sunt impartite,eu nu conving pe nimeni sa fie ateu ca mine sa nu intelegeti gresit,pentru ca omu isi poate alege singur calea.Sa crezi in Dumnezeu se poate lua ca si un fel de sclavie esti controlat de o forta spirituala adica asa ai tu impresia dar in realitate esti liber si consider ca mintea omului se poate rezuma la mult mai mult decat un asa zis ,,Dumnezeu'' si toata propaganda religioasa.Eu nu jignesc pe ce-i care cred,nu este opinia lor si pot alege ce vor...dar se pare ca ce-l carea a postat articolul a facuto.Poate ar trebuii sa ai o discutie cu niste ateii sa vezi cum gandesc majoritatea si poate atunci iti vei schimba parerea despre ei si vei intelegea ca fiecare are dreptul lui de a gandii si a alege in viata.Ideea ii ca religia trebe sa moara ca omul sa poata sa supravietuiasca.Deci omule incearca sa iti tii parerile pentru tine si gandestete ca poate prin primele tale cuvinte ai jignit destuii oameni,uite sa te lamuresti cu care ,,adversitatea pe care o am fata de prostia ateilor"poate intr-o zi iti vei da seama ca nu religia ne diferentiaza ci comportamentul,o zi buna.
  Read more:http://secretele--sistemului.blogspot.com/ http://secretele--sistemului.blogspot.com/2011/11/articol-interzis-ateilor-s-ar-putea-sa.html#ixzz1jvCbnOcR
  Under Creative Commons License: Attribution

  RăspundețiȘtergere
 2. SecreteleSistemului19 ianuarie 2012, 18:27

  :) comentariul tau si parerea ta despre religie si credinta imi confirma inca odata ca ceea ce este scris mai sus este atat de adevarat...

  RăspundețiȘtergere
 3. Prietene singurul argument irefutabil este sa-L simti in tine. Candva eram crestin si ma duceam la biserica pana mi-am dat seama ca biserica e o casa icoanele sunt picturi crucea e un T... Dumnezeu este in tine, Tu esti Dumnezeu. Sa crezi altceva e ca si cum ai crede ca esti mort. :) nu ma iau de atei consider ca unii dintre ei sunt pe drumul cel bun altii pur si simplu sunt ignoranti in cea mai pura forma... dar TU care si distribui aceste "argumente" si afirmi cu voce tare ca acei oameni sunt prosti, dar nu faci nimic sa-i ajuti?! Cum vine asta? Cine esti tu? Esti mai presus decat un ateu ca tu crezi in Doamne-Doamne ca un fanatic si te consider singura fiinta inteligenta din Univers (lasand prostia de articol care "vezi Doamne" ar infirma orice teorie legata de extraterestrii)in loc sa-l lasi pe Dumnezeu sa te ghideze ar trebuii sa te ghidezi tu catre Dumnezeu. Asta e drumul. Daca te intereseaza sa vorbim raspunde-mi.

  RăspundețiȘtergere
 4. Dragul meu Anonim, nu stiu cat de irefutabil crezi tu ca este sa-l simti in tine,eu insa nu sunt de aceasi parere."Tu esti Dumnezeu "? Waw.Esti constient de natura afirmatiei tale? Sincer mi-e greu sa te incadrez intr-o categorie ,dupa ce am citit comm tau.Oricum,esti undeva in zona acelor pseudo-atei care au suferit mutatii spirituale ...Nu fac nimic sa-i ajut pe atei?!Poate ar trebui sa mai citesti din blogul meu si ai sa gasesti destule articole prin care promovez credinta si existenta in D-zeu.Ia de ex ultimul articol,postat chiar azi.Nu cred ca avem nimic de vorbit.Ceea ce am de spus despre acest subiect voi spune de-a lungul timpului prin articolele pe care le voi posta.De tine insa imi pare rau...sincer imi pare rau..Dumnezeu sa te ajute!

  RăspundețiȘtergere
 5. Ma bucur nespus ca am gasit acest blog minunat. Va multumesc ca va faceti timp sa postati si cu ajutorul Domnului se mai lumineaza vrand nevrand si minetea celor necredinciosi. Si totusi Razvan_3101 a folosit comentariul lui cuvantul "Dumnezeu" scris cu majuscula. A facut-o din respect pentru cei ce cred si simt, sau inconstient, sau pentru ca asa a invatat la scoala? Cert este ca o data scris confirma faptul ca Dumnezeu este cu noi si avem totusi un drum spre lumina iubirii Lui.
  Razvane, unele lucruri sunt adevarate chiar daca crezi sau nu in ele, depinde bineinteles si de puterea te de intelegere. O zi buna si lumina in suflet.

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu pot sa nu ii raspund lui Razvan.

  Chestia asta ii o mizerie in primu rand,povestile de genu le-am auzit de ,,3843848" de ori.Parerea unui om nu poate fii schimbata de cateva cuvinte scrise probabil de un indoctrinat de religie,consider ca am dreptu sa-mi aleg ce vreau in viata,in primu rand nu uitati ca atheismu nu a facut crime odioase in trecut cum a facut religia si nu aveti cum sa negati asta.

  Si ateistii au facut crime si alte lucruri. Si ateistii pot sa se lupte pentru resurse, putere, bani, fara sa mai existe motivatia religioasa. Deci conflicte exista oriunde, nu doar la crestini.

  Ganditi-va ca poate sunt mai bun mai linistit decat majoritatea credinciosilor

  Si budistii sunt linistiti si pacifisti.

  si consider ca pot trai si fara religie nu-i un factor important in viata nu ma ajuta cu nimic,timp pierdut,indoctrinare in masa,ura si cam atat ca fiecare sustine ca religie lui este cea adevarat si dreapta

  Tu chiar habar nu ai ce inseamna sacru macar ca termen de cultura generala. Cauta macar in DEX.

  e uite ca nu-i asa parerile sunt impartite,eu nu conving pe nimeni sa fie ateu ca mine sa nu intelegeti gresit,pentru ca omu isi poate alege singur calea.Sa crezi in Dumnezeu se poate lua ca si un fel de sclavie esti controlat de o forta spirituala adica asa ai tu impresia

  Sclav ii varu-to geaman, mai putzifer!!!

  dar in realitate esti liber si consider ca mintea omului se poate rezuma la mult mai mult decat un asa zis ,,Dumnezeu''

  Tu realizezi ca te-ai contrazis? A te rezuma la ceva inseamna ca te limitezi la ceva, ramai la un anumit stadiu, dupa care pui acel "la mai mult"... E o contradictie de unde rezulta ca tu te rezumi doar la gandirea ta ingusta.

  si toata propaganda religioasa.Eu nu jignesc pe ce-i care cred,nu este opinia lor si pot alege ce vor...dar se pare ca ce-l carea a postat articolul a facuto.

  Poate ar trebuii sa ai o discutie cu niste ateii sa vezi cum gandesc majoritatea si poate atunci iti vei schimba parerea despre ei

  Draga, am prieteni ateisti pe care ii apreciez si am avut sau am ascultat destule discutii cu ateisti si am vazut cu gandesc si m-am si saturat de ei. Toti sunt la fel, au o gandire obtuza, previzibila si lipsita de imaginatie sau creativitate si iau totul foarte literal (nu stiu sa citeasca printre randuri sau sa inteleaga o metafora). Sunt putine exceptiile care au o minte creativa si deschisa. Poate au si ei dreptate, cine stie... dar sunt prea siguri pe ei si incapatanati legat de un lucru nu asa de sigur. Si mesajul tau confirma inca o data gandirea asta.

  si vei intelegea ca fiecare are dreptul lui de a gandii si a alege in viata.Ideea ii ca religia trebe sa moara ca omul sa poata sa supravietuiasca.

  Te-ai contrazis din nou de mai multe ori in mesajul asta. Spui sa fiecare e liber sa aleaga, pentru ca mai apoi sa jignesti credinciosii si sa spui ca religia trebuie sa moara. Unde mai e liberul arbitru in asta? Si de mii de ani supravietuim si cu religie si fara. Plus ca unii oameni au ales din proprie initiativa sa creada intr-o divinitate, fara sa fie indoctrinati.

  Deci omule incearca sa iti tii parerile pentru tine

  Tu de ce nu ti-ai tinut parerea pentru tine?

  si gandestete ca poate prin primele tale cuvinte ai jignit destuii oameni,uite sa te lamuresti cu care ,,adversitatea pe care o am fata de prostia ateilor"poate intr-o zi iti vei da seama ca nu religia ne diferentiaza ci comportamentul,o zi buna.

  Sper ca ti-am fost de folos, ca tu sigur mi-ai fost de folos confirmand si mai mult ceea ce stiam deja despre ateisti.
  O zi buna si tie!

  RăspundețiȘtergere