luni, 17 octombrie 2011

SCANTEIA REVOLUTIEI GLOBALE S-A APRINS PE TOT MAPAMONDUL ! A FOST ABIA INCEPUTUL ! INTRE TIMP,ELITELE JUBILEAZA DE FERICIRE:TOTUL MERGE CONFORM PLANULUI !

    


Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti la Arhiva , situata in partea dreapta a paginii principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,adaugati in lista de messenger idul secretele.sistemului sau trimiteti un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com.Deasemenea in cazul in care doriti sa faceti o orice tip de observatie sau comentariu pe marginea continutului acestui blog,o puteti face la aceeasi adresa de mail.Va multumim!Proteste "Ocupaţi Wall Street" desfăşurate în toată lumea. Oamenii au denunţat lăcomia corporaţiilor şi măsurile de austeritate.


Poliţia din New York a arestat aseară 70 de oameni, protestatari ai mişcării "Ocupaţi Wall Street" care şi-au extins demonstraţiile în Times Square. Acţiunile protestatarilor americani au fost susţinute ieri de manifestaţii similare, în mai multe capitale europene, faţă de austeritate şi lăcomia corporaţiilor.

Vaticanul a condamnat astăzi violenţele produse pe marginea manifestaţiei ”indignaţilor” de la Roma, printre care atacul asupra unei biserici din care au fost furate un crucifix şi o statuie a Sfintei Fecioare.

Considerând violenţele ”oribile”, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, a ”condamnat violenţa şi faptul că o biserică a fost profanată de câţiva protestatari”. Este vorba de biserica Sfinţilor Marcellino e Pietro, situată în apropierea esplanadei bazilicii San Giovanni in Laterano, unde au avut loc incidentele cele mai violente.


Organizatorii manifestaţiilor globale împotriva "lăcomiei" corporaţiilor şi reducerii cheltuielilor guvernamentale au explicat pe site că vor să lanseze astfel o schimbare în întreaga lume. "Uniţi într-un singur glas, le vom arăta politicienilor şi elitelor financiare pe care le servesc ei că ţine de noi, popoarele, să ne decidem viitorul", susţin aceştia.


Cel puţin 70 de oameni au fost răniţi în urma unui marş care a avut loc la Roma, şi care a degenerat în violenţe de stradă. Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva mai multor manifestanţi care ar fi aruncat cu sticle în forţele de ordine, potrivit BBC News.

Manifestanţii adunaţi la Roma au incendiat două maşini şi au spart mai multe vitrine, au declarat martori citaţi de televiziunea RAI.
Premierul silvio Berlusconi a calificat incidentele drept "un semnal alarmant" şi a avertizat că cei vinovaţi vor fi pedepsiţi.

Proteste de amploare au avut loc şi la Madrid, zeci de mii de oameni adunându-se în Piaţa Puerta del Sol. Oameni de toate vârstele, de la pensionari la copii, foarte mulţi şomeri, au venit în piaţa în care, în luna mai, a fost lansată acţiunea de protest a "Indiganţilor".
Şi în Portugalia, 20.000 de oameni au participat la manifestaţii, iar la Atena
peste 2000 de greci au protestat în faţa Parlamentului.

Cel puţin 1000 de oameni au demonstrat şi la Londra, în cartierul financiar, iar poliţia a făcut mai multe arestări.Sute de persoane au mărşăluit în mai multe oraşe din Balcanii de Vest, alăturându-se miilor de ”indignaţi” care au protestat în toată lumea.

”Ne ridicăm vocea împotriva manipulării exercitate de o elită rapace de 1% ce hotărăşte viaţa tuturor celor 99% ai planetei”, a declarat unul dintre manifestanţi, care participa la un miting în capitala Bosniei, Sarajevo.

Cel puţin 6.000 de manifestanți veniţi din Belgia, Marea Britanie, Franţa sau Olanda, s-au adunat la Bruxelles. Protestatarii şi-au exprimat furia contra băncilor şi guvernelor, lovind cu picioarele în filiala locală a băncii Dexia, fără să provoace pagube.

Protestatarii ar fi trebuit să se adune după apusul soarelui în apropierea sediului Uniunii Europene. Poliţia din Bruxelles a modificat în ultimul moment traseul defilării pentru a evita ca protestatarii să se apropie prea mult de principalele clădiri ale UE.

Manifestaţii similare au avut loc în Australia, Coreea de Sud, Filipine şi Hong Kong.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu