marți, 9 august 2011

Un articol de Mihai Giurgea : "Prima zi a Apocalipsului: economia în haos! 'Mergeti la Cuprinsul Blogului

Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,trimiteti un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com.Deasemenea in cazul in care doriti sa faceti o orice tip de observatie sau comentariu pe marginea continutului acestui blog,o puteti face la aceeasi adresa de mail.Va multumim!


Era inevitabil!

Daca tragi de economie, pana la urma se rupe. Mulți au văzut asta. Dar si mai mulți au preferat sa-si bage capul in nisip si sa se mintă ca totul va fi bine. Dobitoci! In 2010, când am scris Treziți-va, criza abia a început! Vine un apocalips economic!, au ras si au zis: așa ceva e imposibil. Inclusiv Președintele României, Traian Băsescu.

Astăzi, i-a pierit rasul. Pana la prânz, Bursa din București scăzuse cu peste 11% – cea mai mare scădere din Europa. Băsescu i-a chemat de urgenta la Cotroceni pentru consultări pe Isărescu si Boc. Iar ei, ce sa-i spună? Iți arde casa, babo, nu te mai pieptăna!

Scăderi au fost pe toate bursele europene, iar panica s-a întins si in Asia. Prețul aurului a bătut orice record: 1727 dolari uncia. Toți se bat sa-si bage banii in aur. Afacerile sunt abandonate. Iar fără afaceri, adio taxe! Fără taxe, adio pensii, adio salarii de bugetari, adio medicamente compensate, adio ajutoare sociale. Adio stat social.

Spre seara, unele acțiuni si unele burse își revin. Politicienii se grăbesc sa răsufle ușurați si dau o explicație savanta: a fost volatilitate mare, domnule!

Volatilitate pe dracu! A fost haos si neîncredere in economie. Si încă este: ca n-ați făcut absolut nimic sa le risipiți.

De ce nu mai au oamenii de afaceri încredere sa facă afaceri?

Pentru ca statul își bate joc de ei. Pentru ca ii împinge la faliment cu taxele. Pentru ca un muncitor puturos si incompetent este mai protejat de stat decât o firma. Deși firmele produc bani si locuri de munca, iar muncitorii le consuma.

Iar asta se întâmpla nu numai in România, ci in toata Uniunea Europeana – o organizație socialista rupta de realitate. Ei uite, de aia o sa dispară si UE, si moneda euro: pentru si-au tăiat singuri craca de sub picioare!

3 idei cu care se liniștesc cretinii:

Se va ieși din criza prin tipărire de bani. Stupid. Tiparnița ii ajuta doar pe americani, si doar la plata datoriilor vechi. Dar nu datoriile sunt marea problema, ci blocarea economiei si scăderea vânzărilor. De ce au scăzut vânzările? Pentru ca mărfurile occidentale sunt prea scumpe. De ce sunt scumpe? Pentru ca salariile si taxele sunt prea mari. Da, sa zicem ca ii păcălești azi pe chinezi si le dai dolari fără valoare. Dar cum mai plătești pensiile luna viitoare? Cine te mai împrumuta? Si cum sa mai aibă încredere in economie oamenii de afaceri, daca tu o umpli de hârtii fără valoare? Te mai miri ca toți se reped sa cumpere aur?
Se va ieși din criza prin mărirea taxelor celor bogați. Nebunilor! “Cei bogați” deja au început sa se mute in alte tari ca sa scape de taxele actuale: daca le mai măriți, rămâneți sa va taxați singuri intre voi!
Se va ieși din criza prin creșterea salariilor si pensiilor. O tâmpenie atât de mare, nici nu merita discutata. Salariile si pensiile nu vor mai creste zeci de ani de acum înainte. Economia bazata pe consum va dispărea cu totul.

Ce e de făcut atunci? Ce soluții reale sunt?

Numai un bou socialist mai poate sa întrebe așa ceva. Soluțiile țin de matematica elementara si le-am mai spus de nenumărate ori:

Scăderea taxelor si impozitelor cu 90%.
Desființarea sistemului de pensii de stat si recunoașterea falimentului.
Privatizarea sănătății si a școlilor.
Externalizarea activității guvernului către firme private si concedierea tuturor bugetarilor.
Desființarea drepturilor speciale ale angajaților si tratarea lor ca orice firma prestatoare de servicii.

Se va pune in practica ceva din toate astea? Ei bine, da: totul. Dar asta se va face cu forța, nu de buna voie. Pentru ca statul social si cerșetorii lui se vor agata de viața pana in ultima clipa.

Ce se va întâmpla de fapt?

Sărăcia va creste. Foamea se va răspândi chiar si in tarile bogate. Haosul social, crimele, violentele de strada se vor răspândi ca focul. Ce vedeți azi la televizor la Londra e abia începutul. Oamenii se vor îmbolnăvi, nu vor mai avea bani de medicamente si se vor răspândi molime. Vor muri milioane. Tari întregi vor fi șterse de pe harta.

Germania va abandona Uniunea Europeana, iar moneda euro va dispărea. Dintre popoarele europene, unul va suferi in mod deosebit: românii.

Iar când haosul va fi complet, când disperarea va ajunge la culme, se vor ivi oamenii in negru. Se va instaura dictatura. Nu așa zisa “dictatura” capitalista, nu “sclavagismul” firmelor de care se văicăresc acum inconștienții de comuniști. Ci adevărata dictatura:

“E vreun comunist pe aici? Puneți-l la zid! E vreun sindicalist? Vreun fost politician? La zid cu ei! Grasa aia mi se pare bugetara! La zid! Daca ar fi după mine, v-as împușca pe toți!”

Cu mâna voastră v-ați făcut-o, dragi cititori! Acum, delectați-va:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu