miercuri, 10 august 2011

O mare bancă europeană ar putea da faliment. Panică pe burse !!!Mergeti la Cuprinsul Blogului

Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,trimiteti un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com.Deasemenea in cazul in care doriti sa faceti o orice tip de observatie sau comentariu pe marginea continutului acestui blog,o puteti face la aceeasi adresa de mail.Va multumim!

Zvonurile că o mare bancă europeană e pe marginea prăpastiei aruncă pe roşu busrsele.


Acţiunile Societe Generale au căzut cu 16%, după ce la un moment dat îşi pierduseră 23% din valoare, după ce în piaţă s-a vehiculat ideea că banca are probleme mari şi că şefii băncii s-ar fi întâlint de urgenţă cu preşedintele Sarkozy în cursul acestei dimineţi.. Potrivit Bloomberg, cei de la SocGen “neagă categoric toate zvonurile”. CDS-urile băncii au ajuns la nivelul record de 2,99%, în creştere cu 0,29 pp.

Acţiunile BNP Paribas au pierdut 11%, cele ale Credit Agricole 15%. Băncile italiene au scăzut şi ele pe bursa de la Milano. Acţiunile UniCredit au căzut cu 9,1% şi cele ale Intesa SanPaolo Bank cu 13%.

După ce în cea mai mare parte a zilei bursele din Europa au stat pe verde, acestea au căzut abrupt spre sfârşitul şedinţei de tranzacţionare. Indicele german DAX scade cu aproape 8% , londonezul FTSE100 cu peste 2%, iar parizianul CAC40  pierde  5%.

Bursa de la New York a deschis pe minus şi indicele Dow Jones era la ora României 18:50 la -3,7%, testând suportul de la 10.800 de puncte.

Euro a pierdut 1,42% faţă de dolar şi aurul testează nivelul de 1.800 de dolari pe uncie, fiind acum la 1795 dolari/uncie. În această săptămână a spart pragul de 1.700.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu