marți, 2 august 2011

Decizie istorică: Senatul SUA a aprobat planul de creştere a plafonului de îndatorare !!!!!


Mergeti la :Cuprinsul Blogului !

Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,trimiteti un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com.Deasemenea in cazul in care doriti sa faceti o orice tip de observatie sau comentariu pe marginea continutului acestui blog,o puteti face la aceeasi adresa de mail.Va multumim!

Senatul american a aprobat, marţi, un plan de creştere a plafonului de îndatorare, în prezent la 14.300 de miliarde de dolari, pentru a evita pericolul intrării statului în încetare de plăţi.

Camera Reprezentanţilor a votat, luni, planul negociat de Partidul Democrat şi Partidul Republican, susţinut şi de Casa Albă, pentru ridicarea plafonului datoriei de stat şi reducerea deficitului bugetar.
Preşedintele Barack Obama a indicat că va promulga legea imediat după aprobarea acesteia şi de către Senat.
Obama a anunţat, duminică, un acord politic de ultimă oră pentru creşterea plafonului de îndatorare şi evitarea intrării Statelor Unite în încetare de plăţi.
Potrivit documentelor furnizate de cele două partide, planul ar permite preşedintelui să urce plafonul de îndatorare în trei trepte. Congresul va putea să-şi manifeste dezacordul în două astfel de situaţii, dar nu le va putea bloca decât cu două treimi din voturi, atât în Senat cât şi în Camera Reprezentanţilor, situaţie puţin probabilă, notează Reuters.
Programul prevede reduceri de cheltuieli de aproximativ 2.400 de miliarde de dolari într-o perioadă de zece ani, care vor fi aprobate de Congres în două trepte, respectiv 917 miliarde de dolari odată cu aprobarea planului şi 1.500 de miliarde de dolari până la sfârşitul anului. Primul set de reduceri de cheltuieli se va aplica în domenii variind de la armată la siguranţa alimentară.
Reducerile de cheltuieli vor fi limitate pentru fiecare an. Dacă legislativul nu va reuşi să aprobe în fiecare an diminuarea cheltuielilor conform acordului, vor fi activate automat prevederi în acest sens.
O comisie specială a Congresului va avea sarcina de a identifica alte reduceri de cheltuieli în valoare de 1.500 de miliarde de dolari. Comisia trebuie să-şi încheie lucrările până la 23 noiembrie.
Planul cere celor două camere ale Congresului să voteze, până la sfârşitul anului, un amendament la Constituţie pentru introducerea prevederii de buget echilibrat.

Obama spune că se aşteaptă la o reformă a sistemului fiscal, după creşterea plafonului de îndatorare

Preşedintele american Barack Obama a salutat marţi aprobarea de tre Congres a ridirii plafonului de îndatorare, dar a spusse aşteaptă acum la o reformă fisca şi este nevoie de o "abordare echilibrată", în care cei bogaţiplăteasmai multe taxe, pentru o reducere a deficitului.

Şeful Casei Albe a subliniatlegea privind ridicarea plafonului de îndatorare este un prim pas important pentru a asigurcă Statele Unite trăiesc prin mijloace proprii, dar a spus pentru refacerea economiei americane este nevoie de mai mult.

Într-o alocuţiune rostită în Grădina Trandafirilor, după ce Senatul a aprobat cu 74 de voturi la 26 - un vot covârşitor - ridicarea plafonului de îndatorare, preşedintele Obama a arătatse aşteaptă la o reformă fiscală, carefie propu de noua comisie bipartiza înfiinţată prin noua lege. Totodată, pentru o mai mare reducere a deficitului, este nevoie de o "abordare echilibrată", în care cei bogaţiplăteasimpozite mai mari, a arătat preşedintele.

El a atras atenţia incertitudinea isca de dezbaterile aprinse pe marginea ridirii plafonului de îndatorare au fost un impediment pentru afaceri, dar a menţionat şi evenimente neprevăzute, cum a fost cutremurul din Japonia, care au încetinit revenirea economiei americane.

Obama a cerut Congresuluivoteze cât mai repede toate textele de lege referitoare la comerţ, în prezent sunt împotmolite în legislativ, şi a spus, de asemenea,vrea ca ajutorul de şomajfie extins.

Compromisul votat luni în Camera Reprezentanţilor şi marţi în Senat pentru ridicarea plafonului de îndatorare este rezultatul unei dezbateri lungi şi substanţiale, care permite evitarea unui dezastru economic făcut de mâna omului, a spus Obama. El le-a mulţumit cetăţenilor au pus presiune pe politicieni pentru a vota în cele din urmă textul ce îndepărtea de SUA perspectiva intrării în incapacitate de plată.

Obama va promulga legea pentru ridicarea plafonului de îndatorare în cadrul unei ceremonii cu uşile închise, marţi după-amiază.

Limita plafonului de îndatorare - 14.300 de miliarde de dolari - urma fie atin de SUA marţi la miezul nopţii. În lipsa ridirii acestui plafon, SUA intrau în incapacitate de pla şi probabil ajungeau din nou la recesiune, ceea ce ar fi avut consecinţe catastrofale la nivel mondial.
Prima parte a acordului votat marţi prevede tăieri în cheltuielile bugetare de aproape 1.000 de miliarde de dolari în următorii zece ani, dar o comisie specia a Legislativului va examina ce alte noi reduceri bugetare s-ar putea face. Republicanii se tem de noi reduceri în bugetul apărării, în timp ce democraţii nu văd cu ochi buni reduceri în sectorul social şi medical.

Deocamdată, punctele-cheie ale acordului sunt următoarele:
- O creştere a limitei de îndatorare, în mai mulţi paşi, întâi cu o tranşă de 400 de miliarde de dolari, care va intra în vigoare imediat. O altă creştere, de 500 de miliarde de dolari, ar putea intra în vigoare de la toamnă, dao apro Congresul.

- O a treia creştere, de 1.500 de miliarde de dolari - care ar trebuifie suficientă pentru anul viitor - ar putea fi avută în vedere după intrarea în vigoare a unor noi măsuri de austeritate.

- Reduceri de cheltuieli în valoare de 900 de miliarde de dolari vor avea loc în următorii ani în special în programele pentru educaţie, locuinţe şi transport. Aceste reduceri ar putea aduce programele respective la nivelul din urmă cu câţiva ani. Apărarea va pierde 350 de miliarde de dolari.

- O nouă comisie legislativă bipartizană, forma din 12 membri, va recomanda viitoarele reduceri de cheltuieli, ţinta fiind o economisire a 1.500 de miliarde de dolari. Danu se atinge această ţintă, pentru diferenţa care rămâne se vor face reduceri automate de cheltuieli, de la 1 ianuarie 2013 - jumătate din programele de apărare, restul din celelalte programe, cu excepţia asigurărilor sociale, Medicaid, asigurările de şomaj, pensiile. Tăierile din programul Medicare vor fi limitate.

- O revizire a codului fiscal ar putea fi o parte a soluţiei viitoare de reducere a deficitului.

Sursa: antena3.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu