vineri, 10 iunie 2011

Societatea actuala (a sec XXI ) - O corabie aflata in deriva. NAUFRAGIUL E DOAR O CHESTIUNE DE TIMP...Mergeti la :Cuprinsul Blogului !

Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,trimiteti un MAIL la adresa un_nou_razboi_o_noua_era@yahoo.com.Deasemenea in cazul in care doriti sa faceti o orice tip de observatie sau comentariu pe marginea continutului acestui blog,o puteti face la aceeasi adresa de mail.Va multumim!


De la academicieni pana la clarvazatori, de la politicieni pana la specialisti , toti prevad si anuta ca viitorul apropiat al omenirii este mai mult decat incert...Pana si un om de rand poate observa ca in societatea in care am ajuns sa traim..ceva nu functioneaza cum trebuie...Iata-ne in secolul XXI ,un secol al dominatiei Capitalismului  si al asa-zisei Libertati a omului...in care spalarea creierelor este la ordinea zilei,o societate in care traim doar ca sa bem Coca-Cola, sa mancam de la McDonalds si sa navigam pe sistemele noastre de operare marca Microsoft. Societatea actuala este un Matrix crud si nemilos, unde individul de rand traieste visand intreaga sa viata sa aiba ceea ce au si acele personaje "Perfecte " din filmele Hollywood-iene ,adica o vila cu o piscina,un Mercedes si 2-3 vacante pe an,alaturi de o blonda sau un domn plin de muschi, undeva in Hawai sau Alaska.Asta este lumea de astazi! O lume imaginara,in care nimeni nu vede nimic real,ci doar ceea ce am fost programati sa vedem,indoctrinati de televizor si presa. Un celebru filozof si maestru spiritual indian,Jiddu Krishnamurti, spunea ca "Nu este tocmai un semn de sanatate adaptarea la un sistem boknav." Iata asadar cea mai simpla ,concisa si completa descriere a intregii chestiuni: Omul,acceptand sa ia parte la o societate bolnava ca cea actuala,nu face decat sa se imbolnaveasca pe sine! 
      Dar iata ca totul pare ca se apropie de un punct de cotitura.Recent ,un cunoscut si foarte respectat personaj pe nume Gerard Celente,a anuntat ca in numai un an intrega Europa va fi cuprinsa de revolte si revolutii ,similare celor din Orientul Mijlociu,urmand ca la scurt timp,sa izbucneasca Al Treilea Razboi Mondial.Celor care vor sa afle mai multe despre G. Celente pot cauta pe Google mai multe si pot afla de ce este atat de respectat la nivel mondial.Deasemenea specialistii trag semnalul de alarma cu privire la datoria Guvernului american,care luna aceasta a ajuns la 100% din PIB,ceea ce inseamna aprox 14.000 de miliarde de dolari !! O eventuala intrare a Sua in incapacitate de plata ,ducand implicit la falimentul propriu-zis ,ar duce la intrarea economiei globale in A Doua Depresie din istorie.De ce ? Pentru simplu fapt ca dolarul este inca cea mai puternica moneda din lume iar toate pietele lumii depind de dolar.Bineinteles ca de o eventuala prabusire a Statelor Unite ar profita alte super-puteri,izbucnind numeroare razboaie de cucerire...
   
   Iar la nivel national,mai nou,Romania a sarit practic la gatul Rusiei,prin acceptarea instalarii Scutului Anti-Racheta american,in ciuda protestelor mai mult decat vehemente ale Kremlinului. Medveedev a avertizat Romania ca va trebui sa "suporte consecintele" in caz ca scutul va deveni operational,spunand deasemenea ca Moskova isi rezerva dreptul de a-si folosi armamentul nuclear in caz de nevoie. Ba mai mult,Ucraina a aprobat prezenta de trupe pe teritoriul sau,astfel Rusia putand astfel sa-si masesze trupele la granita cu Romania,micsorand timpul de reactie in cazul de conflict direct.
   Un lucru este cert.In afara de unii politicieni care inca mai fac delcaratii electorale,despre "revenirea economiilor globale" sau "iesirea din criza si recesiune",toti ceilalti oameni de specialitate prevad un viitor sumbru la toate capitolele pentru societatea actuala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu